Sosyal Medya

Güncel

Gözaltındaki gazeteci darbe senaryosunu açıklamıştı

Kılıçdaroğlu'nun da danışmanı olan Gözaltındaki Murat Aksoy, geçtiğimiz eylül ayında darbe senaryolarının Ankara'da konuşulduğunu söylemişti



Gazetecilere yönelik operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan, aynı zamanda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da danışmanı olan Murat Aksoy, Eylül ayında bir TV programında Ankara'da darbenin konuşulduğunu açıklamıştı.

Aksoy, Cemaat-Hükümet kavgasının ardından Yeni Şafak'tan ayrılıp Millet ve Yeni Hayat gibi gazetelerde yazmaya başlamış ve Halk TV'de program yapmıştı.

Aksoy'un geçen Eylül ayında Halk TV'deki programda "Devlet geleneÄŸi ÅŸu anda bir çıkış arıyor. Bu seçeneÄŸe göre de, devletin bir B planı var. O da ne yazık ki çok istemediÄŸimiz bir ÅŸey. Åžu anda bazı ÅŸeylerde darbe seçeneÄŸi bile Ankara’da konuÅŸuluyor" sözleri dikkat çekmiÅŸti.

Programdaki diyalog şöyleydi:

Murat Aksoy: ‘Ama şöyle bir ÅŸey var. Bu senaryoya karşı Ankara’da baÅŸka senaryo da var da konuÅŸulmuyor deÄŸil’

Cüneyt Akman: ‘Mesela?’

Hakan Bayrakçı: ‘BaÅŸka parti falan? Abdullah Gül?’

Murat Aksoy: ’BaÅŸka parti deÄŸil. Erken ÅŸimdi bunları açıklamak’.

Cüneyt Akman: ‘Hayır hayır söyle canım, yani tahminleri konuÅŸuyoruz’.

Murat Aksoy: ’Şöyle bir ÅŸey, yani hep söylerler ya ‘devlet geleneÄŸi ÅŸu anda bir çıkış arıyor’. Bu seçeneÄŸe göre de devletin bir B planı var. O da ne yazık ki çok istemediÄŸimiz bir ÅŸey. Åžu anda bazı ÅŸeylerde darbe seçeneÄŸi bile Ankara’da konuÅŸuluyor’.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.