Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanlığı: Ateşkes yok!

Türkiye Dış İşleri Bakanlığı ABD'ye Fırat'ın doğusuna çekilme sözünü hatırlattı



ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'in olmadığı bölgelerdeki çatışmaların kabul edilemez ve bunun derin bir endiÅŸe kaynağı olduÄŸunu ifade etmiÅŸti. Bu açıklamalar üzerine ABD Büyükelçisi Bass, dün DışiÅŸleri'ne çaÄŸrıldı.

Dışişleri'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

OPERASYON SÃœRECEKTÄ°R

"Fırat Kalkanı Harekatının amacı bellidir. Harekat, Uluslararası Hukuktan kaynaklanan meÅŸru müdafa hakkımız ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde, oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir.

"BİR AN ÖNCE..."

Müttefikimiz ABD’nin, Münbiç ÅŸehir merkezine yönelik olarak Haziran ayında baÅŸlayan ve ÅŸehrin DEAÅž’tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiÄŸi, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleÅŸmesini bekliyoruz.

KABUL EDÄ°LEMEZ

 

ABD’li yetkililerin Fırat Kalkanı Harekatı’nın kapsam ve hedefleri konusundaki beyanları üzerine ABD’nin Ankara Büyükelçisi nezdinde üst düzeyde gerekli giriÅŸim yapılmış ve bu tarz beyanların hiç bir ÅŸekilde kabul edilemez bulunduÄŸu, müttefiklik hukukuyla baÄŸdaÅŸmadığı vurgulanmıştır."DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD'nin Menbiç sözü hatırlatılarak "ABD'nin tarafımıza ilettiÄŸi, Menbiç operasyonun ardından herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat Nehri'nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleÅŸmesini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.