Sosyal Medya

Güncel

Atalay Filiz'i yakalayan komiser FETÖ'den alındı

Seri katil Atalay Filiz'i yakalayan polis müdürü de FETÖ kapsamında göz altına alındı



Geçen 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸiminin ardından baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında, Ä°zmir Emniyet Müdürlüğü, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) polis teÅŸkilatı içindeki yapılanması incelemeye aldı.

FETÖ/PDY üyeleri tarafından akıllı cep telefonlarında kullanılan ‘Bylock’ isimli ÅŸifreli program üzerinden iletiÅŸime geçerek örgüte bilgi aktarıp talimat aldıkları öne sürülen emniyet personeli belirlendi. FETÖ ile baÄŸlantıları olduÄŸu iddia edilen ve geçen 16 AÄŸustos’ta açığa alınan bazı müdürlerin de aralarında bulunduÄŸu polisler ile bazı mahalle bekçilerinden oluÅŸan 93 kiÅŸi, Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette iÅŸlemleri tamamlanan, aralarında Güvenlik Åžube Müdürü Yusuf Uysal ile baÅŸkomiser, komiser ve polis memurların bulunduÄŸu toplam 33 kiÅŸi, geçen cuma günü adliyeye sevk edildi. 33 kiÅŸinin tamamı tutuklandı.

 

Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü’nde bulunan ve iÅŸlemleri süren diÄŸer 60 kiÅŸiden, seri katil Atalay Filiz’i yakalayan Menderes Ä°lçe Emniyet Müdürü Ramazan KarakuÅŸ ve ÇiÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürü UÄŸur Yıldız’ın da aralarında yer aldığı 22 kiÅŸi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.