Sosyal Medya

Güncel

Alman hükümetinde Türkiye krizi

Almanya'nın Başbakan Yardımcısı ve SPD Lideri Sigmar Gabriel'in darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye desteği daha hızlı ve güçlü şekilde göstermemiz gerekirdi sözlerine cevap verdi



Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, BaÅŸbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel  tarafından yöneltilen, “15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrasında Türkiye’ye desteÄŸimizi daha güçlü ÅŸekilde göstermemiz gerekiyordu” eleÅŸtirisine karşılık verdi.

'YANITI ÇOK AÇIKTI'

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, ”Hiçbir ÅŸekilde anlayış eksikliÄŸi olmadı” denildi.

“Türkiye’deki darbe giriÅŸimine karşı Federal Hükümet ve BaÅŸbakanın yanıtı çok açıktı” diyen Seibert, Merkel’in CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile yaptığı telefon görüşmelerinde kanlı darbe giriÅŸiminin yarattığı derin ve travmatik durumu anladığını ifade ettiÄŸini söyledi.

GABRÄ°EL NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

BaÅŸbakan Yardımcısı ve SPD Lideri Sigmar Gabriel, Pazar günü ZDF kanalına verdiÄŸi röportajda, darbe giriÅŸimi sonrasında Türkiye’ye desteÄŸi daha hızlı ve güçlü ÅŸekilde göstermeleri gerektiÄŸini belirtmiÅŸti.

 

DORTMUND/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.