Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar'dan eleştirenlere 'Fırat Kalkanı' dersi

Türkiye, sınırın hemen ötesinden kaynaklı teröre karşı Cerablus operasyonunu başlattı; içeride ve dışarıda eleştiriler hemen başladı. Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, bilip bilmeden konuşanlara 'Fırat kalkanı' dersi verdi.



Türk Silahlı Kuvvetleri yaklaşık 12 saat gibi kısa bir sürede Cerablusu, teröristlerden temizledi, ilk karşı çıkan ise Türkiye'nin "Fırat'ın batısı kırmızı çizgim" dediÄŸi PYD'den geldi. Salih Müslim, Türkiye’nin Suriye bataklığında çok ÅŸey kaybedeceÄŸi tehdidinde bulundu. Malum koroya baÅŸka eklenenler de oldu. 

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar bugün kü "Suriye savaşı'nın incelikleri" baÅŸlıklı yazısında bu çıkışlara ders niteliÄŸinde bir yanıt verdi. Yarar, "Yaklaşık altıncı senesine ilerleyen Suriye savaşında kullanılan tekniklerin, ordumuzun Cerablus’a girmesinden sonra bizlerin de canını yakacağını söyleyenlere bir çift sözüm olacak. PYD’nin koalisyon güçleri tarafından donatılıp eÄŸitilmesinden beri Türkiye içinde bu tekniklerin kullanılmadığını zannedenlere o zaman biraz bilgi verelim ki sorunun ne olduÄŸunu doÄŸru anlayabilsinler. dedikten sonra ÅŸu detaylara dikkat çekti:

"Irak ve Suriye’de en fazla kullanılan teknik bombalı araçlarla yapılan saldırılardır. Bu araçlara yüklenen patlayıcıların büyüklüğü en az 5 ton ve üstüdür. ÇoÄŸunlukla sabit olan kontrol noktalarına ve üs bölgelerine bu tip araçlarla saldırılar düzenlerler. Evler ve yollar onlarca patlayıcıyla tuzaklanarak kontrollü bir mayın alanı yaratılır. 

Taktiksel olarak hızla geri çekilmeler yapılarak grupların bu alanların içine çekilmesi amaçlanır. Ardından uzaktan patlatmalarla bölge kullanılamaz hale getirilir. Suikast yapacak ve canlı bomba olarak kullanılacak kişiler rakip grupların içine çok önceden yerleştirilir. Bu yapılamıyor ise geride kalan sivillerin arasına bu kişiler özellikle bırakılır. Yerleşim yerlerine girildiğinde ve karargah oluşturulduğunda bu şahıslar karargah binalarına saldırırlar.

Büyük alanları bir anda terk ederek geri çekilirler. Alanı doldurmaya çalışanlar böylelikle bölünmek zorunda kalırlar. Çekilen gruplar bir merkezde toplanıp en uygun zamanda topluca saldırıya geçerler. Parçalanmış ve destek mesafesi dışına çıkmış olan gruplar bu saldırılara karşı koyamazlar."

Bu grupların ellindeki teknolojik silahları kullandıklarını, bunlarla çok uzak mesafelerden tank, zırhlı personel taşıyıcılar, koruganlara ve binalara saldırdıklarnına dikkat çeken Yarar, "Suriye ve Irak’ın alanı bu silahlar için en uygun ÅŸartları kullanıcılarına verir. Bölgede kullanılan bu tip silahların sayısı düzenli ordu birliklerinin envanterinden kat ve kat fazla durumdadır." bilgisini paylaÅŸtıktan sonra ÅŸu soruyu sordu: "Bu taktiklerin sizce kaçı Türkiye topraklarında kullanılmakta ve vatandaÅŸlarımız ÅŸehit olmaktadır. Suriye bataklığına çekileceÄŸiz endiÅŸesinde olanlara söylenecek tek söz var: O bataklığı terör örgütleri Türkiye’ye taşıyalı çok oldu..."


Yarar yazısını ÅŸu uyarı ile baÄŸladı: "Suriye’de eÄŸitim almış, silahlandırılmış gruplar çoktandır bataklıktan getirdikleri çamurla bu aziz vatanın topraklarını kirletmektedir. Ä°nsanlarımız üzerinde korku salmakta ve ekonomiye zarar vermek istemektedir. Yani iÅŸin özü, Salih Müslim’in demek istediÄŸi, ‘sizin Suriye bataklığına gelmenize gerek yok biz zaten size o cehennemi Türkiye’de yaÅŸatıyoruz’dur.

Birilerinin cehenneminin parçası olmak istemiyorsanız kendi cennetinize misafir etmeyin, mücadelenizi onların cehenneminde yapın. EÄŸer bunun aksini yapmaya devam ederseniz hergün onlarca ÅŸehidi topraÄŸa vermeye devam ederiz. 

Kaynak: Haber10

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.