Sosyal Medya

Güncel

Kürtçe konuştukları için saldırıldığı iddiası yalanlandı

Emniyet Müdürlüğü, Tuzla'da çalışan 2 işçinin Kürtçe konuştukları için darbedildiği şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.



Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Cumhuriyet gazetesinin haber sitesinde yer alan, "Kürtçe KonuÅŸan İşçilere Irkçı Saldırı: 1'i ağır 2 yaralı"baÅŸlıklı haberin içeriÄŸinde, Tuzla Tersanesinde çalışan S.G. ve H.G'nin Kürtçe konuÅŸtukları için saldırıya maruz kaldıkları ve polisin olayı seyrettiÄŸi ÅŸeklinde ifadelere yer verildiÄŸi belirtildi.

CUMHURİYET'İN HABERİ YALAN ÇIKTI

"Söz konusu haber içeriÄŸi gerçeÄŸi yansıtmamaktadır." deÄŸerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"26 Ağustos günü saat 23.00 sıralarında Tuzla ilçesinde tersanede işçi olarak çalışan İ.G. ve S.G, park halindeki bir araçla ilgili konuştukları esnada, arka araçta bulunan şahısların bu ifadeleri beraberlerindeki bayana yönelik algılamaları neticesinde müştekiler İ.G. ve S.G'yi darbettikleri, bu esnada kendilerine yardıma gelen H.G'nin de şüpheliler tarafından darbedildiği, müştekilerin hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, avukat huzurunda alınan ifadelerinden anlaşılmıştır. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.