Sosyal Medya

Coğrafyamız

Husiler Irak, Lübnan ve İran'da destek arayışında

Husiler Yüksek Siyasi Konsey'in tanınması için Irak, Lübnan ve İran'ı kapsayan tura başladı



Yemen müzakerelerine Husiler adına katılan heyet, Irak, Lübnan ve Ä°ran'ı kapsayan tura çıktı.

Heyete yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Husiler, devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla kurdukları Yüksek Siyasi Konsey'in tanınması için Irak, Lübnan ve Ä°ran'ı kapsayan tura baÅŸladı.

Husi heyetinin başkanı, sözcü Muhammed Abdusselam, Twitter sayfasında yaptığı paylaşımda,Irak'ın başkenti Bağdat'a ulaştıklarını belirterek, bunun "resmi ziyaret" olduğunu kaydetti.

Salih yanlılarının ise ziyareti "karanlık ve ani" şeklinde tanımladıkları ve heyette yer almadıkları ifade edildi.

Kaynaklar, "sözcü Abdusselam'ın müzakerelere geri dönülmesi için sunduÄŸu referanslar nedeniyle bazı Salih yanlılarının Abdusselam'a yönelik olumsuz hareketlerinin ardından iki müttefik arasında büyük anlaÅŸmazlıkların yaÅŸandığı" ifadesini kullandı.

Yemen'de Husiler ile devrik lider Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC), 28 Temmuz'da devlet iÅŸlerinin idaresi için Yüksek Siyasi Konsey kurduklarını açıklamıştı. Uluslararası toplum tarafından tanınmayan konseyde Salih yanlıları ile Husilerin beÅŸer üyesi bulunuyor.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yemen Özel Temsilcisi Ä°smail Vild Åžeyh Ahmed'in, Salih ve Husilerin heyetinde yer alan isimlerle, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin Yemen krizi için önerdiÄŸi yol haritası ile gelecek müzakere turuna hazırlık kapsamında görüşmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.