Coğrafyamız
Terör örgütü PYD/PKK'nın çocuk istismarı
![](resimler/detay/128886.jpg?)
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, çocukları kanlı eylemlerine alet ediyor. Her fırsatta PYD'li teröristleri desteklediklerini ifade eden ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin çocuk istismarı karşısındaki sessizliği dikkat çekiyor.
Ailelerinden uzaklaştırılarak kamplara getirilen küçük çocuklara ideolojik ve siyasi eğitimin ardından silah kullanmayı öğreten terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, son günlerdeki çatışmalarında ise çocukları canlı kalkan olarak kullanıyor.
Terör örgütü PYD, Özgür Suriye Ordusu ve terör örgütü DAEŞ ile yaşanan çatışmalarda çocukları ön saflara iterek canlı kalkan olarak kullanıyor.
PYD terör örgütünün canlı kalkan olarak kullandığı çocuklar genellikle 12-15 yaş aralığında oluyor.
Çocukların bir kısmı örgüt üyelerinin akrabaları fakat bazı çocuklar zor kullanılarak eylemlerin içine çekiliyor.
YPG'NİN ÇOCUK İSTİSMARI RAPORLANDI
Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü (Human Rights Watch) terör örgütü YPG’yi çocukları savaÅŸtırmakla suçladığı bir rapor yayımlamıştı. Raporlara göre 12 yaşındaki çocukların da silahlı güçlere dahil edildiÄŸi bilgileri mevcut.
ZORLA GÖTÜRÜYORLAR
Çocukların silahaltına alınmasında gönüllü olarak katılımlar olmakla birlikte ailelerin rızası gözetilmemekte ve zorla alıkoyma vakaları olduğu da görülüyor.
Kayıtlara geçen olaylardan biri, 2014 yılının Nisan ayında meydana gelmiÅŸti. 14 yaşındaki Hanan Farhan Hajj Yunis’in YPG/YPJ’yi terk etmesinin ardından küçük kızın annesi teröristler tarafından alıkonulmuÅŸ ve serbest bırakıldıktan sonra babası ve kardeÅŸi kaçırılmıştı.
YPG/YPJ bu olayda küçük kızın geri verilmesini istemiş veya onun yerine ailenin bir başka ferdini örgüte almakla tehdit etmişti. 13 yaşında bir başka kızın örgüte dahil edilmesinin akabinde ise aile mensupları Derbesiye kentinde bir protesto düzenlemiş, teröristler bu protestoyu güç kullanarak dağıtmıştı.
Çocuk savaşçıların kullanılması konusunun en vahim örneÄŸi ise Ocak 2014’te ortaya çıkmıştı. Terör örgütü DAEÅž ile girilen çatışmalar sonucu öldürülen YPG’lilerin toplu defninde 15 yaşındaki Dalil Riyad Qasim Khalil’in de bulunması, çocuk savaşçıların çatışmalarda da kullanıldığını göstermiÅŸti.
AİLELER ÇOCUKLARINI İSTİYOR
Savaştırılmak üzere çocuklarına zorla el konulan aileler ise baskılara rağmen sıklıkla eylem yapıyor.
Her fırsatta PYD'li teröristleri desteklediklerini ifade eden ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin çocuk istismarı karşısındaki sessizliği dikkat çekiyor.
Kaynak: Haber10
Henüz yorum yapılmamış.