Sosyal Medya

Coğrafyamız

13 köy daha teröristlerden temizlendi

Başbakanlık Koordinasyon Merkezince, "Fırat Kalkanı" harekatı kapsamında, Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün terörist unsurlardan temizlendiği, köylerin ÖSO kontrolüne geçtiği bildirildi.



Başbakanlık Koordinasyon Merkezince, "Fırat Kalkanı" harekatı kapsamında, Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün terörist unsurlardan temizlendiği, köylerin ÖSO kontrolüne geçtiği bildirildi.

Açıklamada harekat sırasında sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği kaydedildi.

Suriye'nin kuzeyinde Cerablus'a yönelik baÅŸlatılan Fırat Kalkanı operasyonu, amacına emin adımlarla ilerliyor. TSK'nın zırhlı araç ve tankları eÅŸliÄŸinde ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bölgede bulunan köyleri DAEÅž’ten temizliyor. Cerablus ilçe merkezinde operasyon baÅŸladıktan 12 saat sonra kontrolü saÄŸlayan ÖSO, bölgenin güneybatısındaki Elvaniye, Kamir (Haymar) ve AÅŸağı Karakuyu köylerini DAEÅž’ten alırken, Türkiye sınırında Gaziantep’in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi. Fırat Kalkanı operasyonun baÅŸladığı andan bu sabaha kadar Cerablus’a baÄŸlı 30 köy DAEÅž’in elinden alındı.

300 ÖSO SAVAŞCISIYLA İLÇEDE GÜVENLİK SAĞLANIYOR

DAEÅž’ten alınan Cerablus’taki ev ve iÅŸ yerleri ile sokaklara döşenen patlayıcılar temizleniyor. Türk askeri zırhlı araçları ilçeye hakim önemli tepelerde konuÅŸlanırken, yaklaşık 300 ÖSO savaşçısı da ilçenin güvenliÄŸini saÄŸlıyor.

MEÅžRU MÃœDAFAA HAKKI

Türkiye’nin, Fırat Kalkanı Operasyonu’nda uluslararası koalisyonla eÅŸ güdümlü bir ÅŸekilde hareket ettiÄŸini dile getiren BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, "Bütün ilgili devletler Türkiye’nin bu operasyonundan haberdardır ve Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan meÅŸru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Kendi sınırlarımızı koruyacak güçteyiz. Sınırlarımıza tehdit oluÅŸturacak bütün unsurları, bu kim olursa olsun hangi terör grubu olursa olsun onları tasviye edecek güç ve kudretteyiz. Ä°nÅŸallah Türkiye bu operasyonu en kısa zamanda nihayetlendirerek o bölgeyi güvenli bir bölge haline getirecektir ve oradan Türkiye’ye karşı saldırıların artık yapılması mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

TANKLAR Ä°SLAHÄ°YE'YE ULAÅžTI

Ä°stanbul Maltepe ilçesinde konuÅŸlu 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan demiryoluyla sevk edilen 15 tank ve obüs, Gaziantep’in Ä°slahiye ilçesine ulaÅŸtı. Sevkıyatın 6 Eylül’e kadar sürmesi planlanıyor. Bögleye toplamda 105 tank ve öbüsün taşınmasının düşünüldüğü öğrenildi.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.