Sosyal Medya

Dünya

Almanya'dan çarpıcı 15 Temmuz itirafı

Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu. Gabriel, “Türkiye’ye desteğimizi daha güçlü şekilde göstermemiz gerekiyordu” dedi.



Almanya BaÅŸbakan Yardımcısı ve SPD Genel BaÅŸkanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu. Gabriel, “Türkiye’ye desteÄŸimizi daha güçlü ÅŸekilde göstermemiz gerekiyordu” dedi.

“DAHA HIZLI ÅžEKÄ°LDE TEPKÄ° VERMELÄ°YDÄ°K”

Almanya Basın Konferansı'nın açık kapı gününde Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel BaÅŸkanı, BaÅŸbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Almanya’nın baÅŸkenti Berlin’de bulunan Almanya Basın Konferansı’nda konuÅŸan Gabriel, Alman hükümetinin darbe giriÅŸimine daha hızlı ÅŸekilde tepki vermesi gerektiÄŸini belirtti.

“PÄ°ÅžMANLIK DUYUYORUZ”

Gabriel, Almanya’nın Almanya'nın Türkiye'ye olan 'duygusal desteÄŸini' çok daha güçlü ÅŸekilde göstermemiÅŸ olmasından duyduÄŸu piÅŸmanlığı dile getirdi.

“DAHA ERKEN GÄ°TMELÄ°YDÄ°K”

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Genel BaÅŸkanı, BaÅŸbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, daha hızlı gitmeleri gerektiÄŸini söylerken “Sadece kanlı, baÅŸarıya ulaÅŸmayan darbe giriÅŸiminin tehdit ettiÄŸi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a deÄŸil, muhalefet partilerine olan desteÄŸimizi göstermek için de gitmeliydik" dedi.

“ALMANYA’DA YAÅžAYAN TÃœRK KÖKENLÄ°LER KENDÄ°LERÄ°NÄ° ‘REDDEDÄ°LMÄ°Åž’ HÄ°SSEDÄ°YOR”

Gabriel, Almanya'da yaşayan Türk kökenlilerin kendilerini 'reddedilmiş' hissettiğini belirtti ve "Bunu Alman olarak anlamak zor, biz kafanın yönettiği insanlarız" dedi. Gabriel ayrıca, "Türkiye'nin Erdoğan'la karıştırılmaması gerektiğine dikkat edilmeli" şeklinde konuştu.

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.