Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz gecesi Genelkurmay'daki sivil tespit edildi

15 Temmuz'daki darbe girişimine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde darbeciler ByLock’tan gelen şifreli talimat ve mesajları okurken görülüyor. Mavi tişörtlü sivilin, Genelkurmay Başkanı Akar’ın 27 Mayıs’ta emekli olan emir astsubayı Pahsa olduğu belirlendi.



Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar ile komutanları rehin alan askerlerin, darbe giriÅŸimi gecesi FETÖ’nün mesajlaÅŸma programı ByLock’tan haberleÅŸtiÄŸi tespit edildi. Ortaya çıkan yeni görüntüdeki sivil kiÅŸinin, 27 Mayıs’ta emekli olan Akar’ın emir astsubayı BaşçavuÅŸ Serhat Pahsa olduÄŸu belirlendi.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi soruÅŸturmasında yeni görüntülere ulaÅŸtı. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre görüntüler, darbe giriÅŸimi gecesinde Genelkurmay Karargâhı’nda yaÅŸananları ortaya koydu. Videoda Akar ile bazı komutanları rehin alan askerler, aynı anda telefonlarına gelen mesajı okuyor. Ä°nceleme sonucunda darbeci askerlerin, FETÖ’nün mesajlaÅŸma programı ByLock üzerinden gelen mesajı okudukları görülüyor.

EMEKLİ EDİLECEĞİNİ ANLAYINCA KENDİSİ AYRILMIŞ

Tam 23.34’te kaydedilen görüntülere göre darbecilere ByLock üzerinden mesaj, TRT’de 'darbe bildirisi' okunduÄŸu sırada geldi. Görüntülerde, sivil kıyafetli bir kiÅŸinin de telefonuna gelen mesajı okuduÄŸu görüldü. Görüntüleri inceleyen polis, bu kiÅŸinin Akar’ın 27 Mayıs'ta emekliye ayrılan emir astsubayı BaşçavuÅŸ Serhat Pahsa olduÄŸunu tespit etti. Genelkurmay’a gönderilen MÄ°T raporlarında da FETÖ mensubu olarak deÄŸerlendirildiÄŸi öğrenilen Pahsa’nın, 1 AÄŸustos’taki YAÅž’ta emekliye sevk edileceÄŸini anlaması üzerine emekliye ayrıldığı belirtildi.

SÄ°VÄ°L OLMASINA RAÄžMEN ÃœSTLERÄ°NE EMÄ°R VERÄ°YOR

DiÄŸer taraftan Pahsa’nın, darbeci astsubayları organize eden ve harekete geçiren isim olduÄŸu da ifade edildi. Görüntülerde, Pahsa’nın başçavuÅŸ emeklisi olmasına raÄŸmen kendinden rütbeli askerlere talimat vermesi dikkat çekiyor. Bu durum, Pahsa’nın örgüt içinde yüksek rütbeli askerlerin önünde olduÄŸunu ortaya koyuyor. Öte yandan Pahsa’nın darbe giriÅŸiminin ertesi günü yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Pahsa hakkında 23 Temmuz’da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

GENELKURMAY BAÅžKANI’NI DÄ°NLEYEN EKÄ°PTEYDÄ°

Bu arada Pahsa’nın adı, Akar’ı dinleyen itirafçı darbeciler Levent Türkkan ve Gökhan Eski’nin ifadelerinde de geçiyor. Eski Genelkurmay BaÅŸkanı Necdet Özel’i makam odasına ‘radyo’ olarak nitelendirilen ses kayıt cihazı koyarak dinlediklerini itiraf eden Türkkan, daha sonra Akar’ın emir subayı olduÄŸunu, dinleme iÅŸini bıraktığını kaydetmiÅŸti: “Murat Abi (BaÅŸbakanlık Özel Kalem çalışanı Muhammet Uslu/tutuklu) bana emir subayı olduktan sonra ‘Dinleme cihazını sen bırakmayacaksın’ dedi. Birkaç ay sonra öğrendim ki aynı iÅŸi Serhat Pahsa ve soyadını bilmediÄŸim Åžener isimli başçavuÅŸlara yaptırmışlar. Serhat ve Åžener başçavuÅŸların ikisi de PaÅŸa’nın (Hulusi Akar’ın) emir astsubaylarıydı." Eski de ifadesinde, “Levent Türkkan’dan sonra dinleme cihazı yerleÅŸtirme iÅŸini BaşçavuÅŸlar Åžener ve Serhat yaptı” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.