Sosyal Medya

Güncel

Kandilde acil durum

TSK destekli Fırat Kalkanı operasyonu sobnrası PKK Kandil'den 'Büyük savaşa hazırlıklı olun' mesajı yaydı



Türkiye'nin müdahalesiyle ''terör koridoru'' tehlikeye giren PKK, örgüt içinde acil durum çaÄŸrısı yaptı, bütün teröristlerini ÖSO ve Türk askerine karşı savaÅŸmak için göreve çağırdı. Özellikle Kobani ve Tel Abyad'da örgüt üyesi toplama seferberliÄŸine giriÅŸen Kandil,“Menbiç-Afrin hattında yaÅŸanacak büyük savaÅŸa hazırlıklı olun" talimatı iletti.

Fırat Kalkanı Operasyonu ile birlikte cephede hazırlıklarını hızlandıran PYD, onlarca araçlık konvoyu Kobani'den Settişirin-Münbiç yönüne sevk etti. Perşembe akşamı Menbiç'te toplanan örgüt üyeleri, 25 araçlık konvoyla Cerablus yönüne hareket etti. Aralarında 'YPJ' diye bilinen ve kadın teröristlerden oluşan grupların da bulunduğu konvoy, Cerablus'un hemen güneyindeki Amame köyünde karargah kurdu. Önceki akşam Zahiriya, Delveren, Yusufbey ve Misale köylerine saldıran PYD, buraları ele geçirdi. Cerablus'a 10 kilometre mesafedeki Amame'den batı yönüne ilerleyen örgüt üyeleri, Külliye ve Çukurca köylerinde de IŞİD'lilerle karşılaştı.

YENÄ° HEDEF GANDURA

Afrin yönüne doÄŸru ilerleyen PYD'liler, hedeflerini Gandura olarak açıkladı. Gandura'nın ardından 15 kilometre mesafede bulunan Çobanbey, Cerablus'a misilleme olarak saldırılacak ikinci hedef olarak seçildi. Yeni Åžafak'a bilgi veren kaynaklar, PYD'nin Münbiç-Cerablus arasında ÖSO'ya karşı savaÅŸmak için 4 bin civarında teröristlere takviyesi yaptığını bildirdi. Örgütten çekilmeye dönük herhangi bir giriÅŸim olmamasına raÄŸmen ABD'nin ''PYD çekiliyor" yönünde verdiÄŸi beyanat ise tamamen oyalama taktiÄŸi olarak deÄŸerlendiriliyor.

AMAME'YÄ° BOÅžALTIYORLAR

PYD yaklaşık 2 bin kiÅŸinin yaÅŸadığı Türkmen köyü Amame'yi zorla boÅŸaltıyor. Köyü terk etmeyenleri ölümle tehdit eden PKK/PYD'liler, bölgenin 'askeri alan' ilan edildiÄŸini ve Cerablus'a saldırı hazırlığı yaptıklarını belirtiyor. Örgüt üyeleri bölgeye yerleÅŸiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.