Sosyal Medya

Güncel

Kerry'den son dakika PYD çıkışı

12 saat süren Kerry- Lavrov görüşmesinin ardından açıklamada bulunan John Kerry 'Bağımsız Kürt oluşumunu desteklemediklerini' açıkladı



ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre'de yapılan görüşmenin uzun sürdüğünü ama verimli ve yapıcı olduğunu kaydetti.

Suriye'de ateÅŸkesin deÄŸerli olduÄŸunu ama ihlallerin istisna deÄŸil normal haline geldiÄŸini söyleyen Kerry, “Suriye'de uzun vadeli ateÅŸkesi elde edersek çatışmanın yörüngesini tamamen deÄŸiÅŸtirebiliriz” dedi.
 

‘SURÄ°YE'DEKÄ° KRÄ°ZÄ°N ASKERÄ° ÇÖZÃœMÃœ YOK'

Rusya ve ABD'nin Suriye'de nasıl ilerlemeleri gerektiÄŸi konusunda netliÄŸe ulaÅŸtıklarını ve son teknik görüşmelerin tamamlandığını ifade eden Kerry, “Suriye'deki krizin askeri çözümü olmadığını Rusya ve ABD olarak kabul ediyoruz. Çözüm bekleyen bazı küçük sorunlar kaldı. Uzmanlarımız, güveni saÄŸlamlaÅŸtırma adımlarını atmak için önümüzdeki günlerde burada, Cenevre'de, görüşmeleri sürdürecek” diye konuÅŸtu.
 

‘BAÄžIMSIZ BÄ°R KÃœRT OLUÅžUMUNU DESTEKLEMÄ°YORUZ'

Kerry, son haftalarda Suriye'nin kuzeyinde yaÅŸanan geliÅŸmeleri de deÄŸerlendirdi.

Bağımsız bir Kürt oluÅŸumunu desteklemediklerini belirten Kerry, “Kürt güçlerin bazı oluÅŸumlarıyla çalışmalar çok kısıtlıydı” dedi.

Kürtlerle temasların Türkiye'yle yakın iÅŸbirliÄŸinde yürütüldüğünü belirten Kerry, “Türkiye'deki dostlarımızın hassasiyetini çok iyi anlıyoruz. (ABD) BaÅŸkan Yardımcısı (Joe) Biden geçtiÄŸimiz günlerde Türkiye'deydi ve bu konuyu aktif biçimde dile getirdi” diye ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.