Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cerablus'ta patlayıcılar temizlendi, Kızılay TIR'ı girdi

Suriye sınırına DAEŞ tarafından tuzaklanan patlayıcılar temizlendi.



Suriye sınırına DAEÅž tarafından tuzaklanan patlayıcılar temizlendi. Kızılay yardım tırı sınırdan geçti. 

Cerablus'ta Türk Kızılayı tarafından ilçe sakinlerine sıcak yemek dağıtıldı.

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri müşterek görev kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik Suriye'nin kuzeyine başlattıkları operasyon sürüyor.

Operasyon kapsamında, terör örgütü DAEŞ tarafından Karkamış Sınır Kapısı civarına döşenen patlayıcıların imhasının ardından Kızılay'ın yardım aracı Suriye tarafına geçti.

ÖSO tamamen kontrol altına aldığı Halep'e bağlı Cerablus'a gelen Kızılay ekipleri, ÖSO'ye bağlı askerlerin yoğun güvenlik önlemi almasının ardından Şehitler Meydanı'nda sıcak yemek dağıttı.

5 bin kişilik etli pilav, ayran ve ekmeğin ulaştırıldığı Cerabluslular, Türk Kızılayına yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

EVLERDE ARAMA YAPILIYOR

Suriye’nin Cerablus ilçesinde kontrolü büyük oranda ele geçiren Özgür Suriye Ordusu, terör örgütü DAEÅž’in boÅŸalttığı evlerde arama yapıyor.

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu, Cerablus'ta kontrolü tamamen ele geçirdi.

İlçede oluşturduğu güvenlik noktalarıyla kontrol çalışmalarını sürdüren Özgür Suriye Ordusu mensupları, yoğun şekilde alan temizliği yapıyor.

Bu kapsamda askerler terör örgütü DAEŞ militanlarının terk ettiği evlerde olası bombalı tuzaklara yönelik aramalar gerçekleştiriyor.

DAEŞ üyelerinin kullandığı evleri kontrol eden askerler, bu konuda çok dikkatli davranıyor. Bulunan bombalı tuzaklar, etkisiz hale getirilmelerinin ardından imha ediliyor.

TÃœRKMENLER RAHATLADI

Sıriye'de Türkiye'nin Cerablus'a operasyon düzenlemesi bölgedeki Türkmenleri çok rahatlattı. Suriye Türkmenleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Ekrem Dede, Cerablus bölgesinde DAEÅž'e yönelik baÅŸlatılan operasyonla baÅŸta Cerablus olmak üzere bazı yerleÅŸim bölgelerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının kontrolüne geçtiÄŸini sevinçle öğrendiklerini ifade eden belirterek, operasyon sayesinde bölgedeki Türkmenlerin de rahat bir nefes aldığını vurgulamıştı.

Türk askerinin desteği sayesinde bölge halkının kayıp vermeden özgürlüğünü elde ettiğini vurgulayan Dede, "Bu harekat en çok terör örgütü PYD, DAEŞ ve Suriye rejimini rahatsız ediyor. Onların hepsi bir odağa hizmet ediyor, üçü birlikte çalışıyor. Türkmenlerin özgürlüğüne kavuşmasını istemiyorlar." ifadesini kullandı.

TÃœRKMENLER'Ä°N KURTULUÅž SAVAÅžI

Operasyonunun ikinci gününün tamamlandığını ve bölgedeki Türkmenlerin rahat bir nefes almaya başladığını anlatan Dede, şöyle konuştu:

"Türk askeri, kurtuluş savaşımızda bize yardım ediyor, hürriyetimize kavuşmamıza destek oluyor. Cerablus tek bir sivilin bile burnu kanamadan DAEŞ'ten ve PYD'den temizlendi. PYD, Menbiç'i ele geçirdiğinde 6 bin kişinin ölümüne neden olmuş her tarafı talan etmişti. Bir ay sürdü PYD'nin bölgedeki zulümleri ama şimdi bakarsak iki gün sonra bir kişinin burnu kanamamış, asayiş temin edilmiştir. Sivil halk kendi evine dönmeye başladı. Türk askerine çok minnettarız, teşekkür ediyoruz."

 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.