Sosyal Medya

Güncel

Başbakan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılışında konuştu

İstanbul Boğazında açılışı gerçekleştirilen Sulatan Selim Yavuz Köprüsündeki törende Başbakan Binali Yıldırım konuştu



Başbakan Yıldırım, Boğaz'ın yeni incisi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında konuştu.

 Açılış için dost ve kardeÅŸ ülkelerden gelen liderlere ve tüm davetliliere hoÅŸgeldiniz diyerek konuÅŸmasına baÅŸlayan BaÅŸbakan Yıldırım, bugün Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü olduÄŸunu hatırlattı.

Yahya Kemal'in satırlarıyla konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun.. Bölücü terör örgütünün ülkemize yaptığı kalleş saldırılara göğsünü siper eden şehitlerimizin de ruhu şad olsun.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir dünya harikasıdır. Böyle bir başarı Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına yakışır.

O MANŞETİ ATANLAR BUGÜN GELSİNLER YAVUZ SULTAN SELİM'İN KÖPRÜSÜNÜ GÖRSÜNLER

Değerli İstanbullular 29 Mayıs 2013't bu köprünün temelini attık. O büyük günde dedik ki bu köprü 3 günde bitecek. 2 yıl sonra gazetenin birinde köprüden geriye iki tane kule kaldı diye manşet atanlar bugün gelsinler Yavuz Sultan Selim'in köprüsünü görsünler..

O büyük padişah ne diyor: Cesaret zafere korkaklık ölüme götürür. Eğer biz korksaydık bu millet korksaydı 15 Temmuz bir daha aydınlanmayacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara inin dedi ve siz o günü aydınlattınız.

"YARINDAN İTİBAREN OTOBÜSLER ŞEHİR İÇİNE GİREMEYECEK"

Yıldırım, "Sonunda en doğru yeri bulduk. İşte boğazın en kuzeyinde, Karadeniz'in girişinde, bu tarihi eseri, bu mühendislik harikasını İstanbul'a hediye etmenin keyfini yaşıyoruz. Bu köprü tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete geçecek. Bu köprünün özelliği şu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen kamyonlar, tırlar, otobüsler yarın itibariyle şehir içinden geçemeyecek" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.