Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım'dan Alman gazete Der Spiegel'e tepki

Başbakan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonuna işgal benzetmesi yapan Der Spiegel'e "Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalan" yanıtını verdi.



Bulgaristan BaÅŸbakanı Borisov'la ortak basın toplantısı yapan BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Alman gazetesi Der Spiegel'in Türkiye'nin Cerablus'u DAEÅž'ten temizlemek için baÅŸlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında "Kürtler hedef alınıyor" ifadelerini kullandığı haberine sert sözlerle yanıt verdi:

OPERASYONDA KÃœRTLERÄ°N HEDEF ALINDIÄžI KUYRUKLU YALAN

"Der Spiegel baÅŸka bir gezegende yaşıyor sanırım. Operasyonda Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalan. Hiçbir ÅŸey yapmayı bilmiyorsa, ABD BaÅŸkan Yardımcısının açıklamasını, AB makamlarının açıklamasını dinlesin, ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor diye iddialarda bulunacaksınız. Aslı astarı yoktur.

BAŞTAN BERİ BİZ SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ

ÖSO, DEAŞ unsurlarını temizlemekle, diğer terör örgütleri geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz de lojistik destek vermekle meşguldür. Türkiye kendi sınırlarını korumaktadır. Onun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır. Baştan beri biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz.

DAEŞ BÖLGEDEN ÇIKANA KADAR OPERASYONLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Bu terör örgütlerinin amacı hem Suriye'de, hem Türkiye'de bölücülük yapmak. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yüzde 100 sağlayıncaya kadar devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer örgütleri bölgeden çıkarana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz."

Başbakan Yıldırım'dan Alman gazete Der Spiegel'e tepki
(Alman gazete Der Spiegel'in yaptığı Fırat Kalkanı operasyonu haberi)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.