Sosyal Medya

Dünya

Financial Times: Deliller Gülen'i gösteriyor

15 Temmuz'un üzerinden 1,5 ay geçmesine rağmen Türkiye'nin bütün girişimlerine rağmen, İngilizler Gülen'in darbe girişimini yeni anladı.



Financial Times gazetesinin dış haberler editörü David Gardner, Türkiye'de son dönemde yaÅŸanan geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdiÄŸi makalesinde, "Deliller darbe giriÅŸiminin arkasında Gülencilerin olduÄŸunu gösteriyor" yazdı. Gardner yazısında, "Gülenciler devlete ErdoÄŸan'ın iddia ettiÄŸi kadar sızdıysa, Türkiye'nin ve ErdoÄŸan'ın başı büyük belada" diyor.

BÄ°DEN'IN Ä°LÄ°ÅžKÄ° ONARMA ZÄ°YARETÄ°

Bunu bir “iliÅŸki onarma ziyareti” olarak tanımlayan Gardner, aynı gün Türkiye’nin operasyonuyla IŞİD’in Cerablus’tan çıkarıldığını ve Ankara’nın NATO üyesi olarak deÄŸerini Washington’a hatırlattığını belirtiyor.

TÜRKİYE HALA BATI İLE ÇARPIŞMA ROTASINDA

Ancak Gardner’a göre ‘tatmin edici görünen bu sonuç aslında yanıltıcı’: “Türkiye hâlâ Batı ile çarpışma rotasında. Ayrıca aynı anda çok fazla cephede savaşıyor.

DELÄ°LLER GÃœLEN’Ä° Ä°ÅžARET EDÄ°YOR

Batı’nın Türkiye’deki darbe giriÅŸiminin demokrasiye yapılmış gaddar bir saldırı olduÄŸunu kabul etmeyi çok ağırdan aldığını belirten Gardner’ın yazısı şöyle devam ediyor: “Deliller darbe giriÅŸiminin arkasında Gülencilerin olduÄŸunu gösteriyor. Fethullah Gülen’in darbede doÄŸrudan eli olsun olmasın, onun takipçilerinin Türk devletine çok ciddi boyutlarda sızmış olduÄŸu tartışılmaz bir gerçek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.