Sosyal Medya

Güncel

Cizre'deki terör saldırına yayın yasağı getirildi

RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.



Şırnak'ın Cizre ilçesindeki polis kontrol noktasına bu sabah PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bölgeden yoÄŸun duman yükseldiÄŸi görüldü. Saldırıda 8 polisin ÅŸehit, 2'si ağır 45 kiÅŸinin de yaralı olduÄŸu bildirildi. 

Şırnak'ta Cizre Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup AmirliÄŸine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç ile saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bölgeden yoÄŸun duman yükseldiÄŸi görüldü.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. RTÜK, daha önce de terör saldırı sonrası bu uygulamayı uygulamıştı.

Radyo ve Televizyon Ãœst Kurulu'nun (RTÃœK) konuya iliÅŸkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada "26 AÄŸustos 2016 tarihinde Cizre'de meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduÄŸu deÄŸerlendirildiÄŸinden, söz konusu olayla ilgili olarak BaÅŸbakanlığın 26.08.2016 tarih ve 02795 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

BİRÇOK EV VE İŞYERİNİN CAMI KIRILDI

Saldırının şiddeti ile Nur, Cudi, Konak, Dicle ve birçok ev ve işyerinin camı kırıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 helikopter ile 12 ambulansın olaya müdahale ettiği belirtildi. Bakanlık, Şırnak'taki sağlık personellerini acil göreve çağırdı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.