Sosyal Medya

Güncel

Vatikan'dan görüp uyguladı! FETÖ'nün diyalog oyunu

15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki örgüt olan FETÖ, uluslararası kurduğu çalışma düzenini Vatikan'daki 'diyalog' sistemine benzer bir sisteme göre yaptığı ortaya çıktı.



15 Temmuz kanlı darbe giriÅŸiminin ardındaki FETÖ’ye baÄŸlı vakıf, kurum ve kuruluÅŸlara yapılan operasyonlardan sonra bu kurumların gerçek yüzü ortaya çıktı.  17-25 Aralık sonrasında,  lüks otellerde uluslararası toplantılar düzenleyen ve bu toplantıları faaliyete döken Ä°zmir Kültürler arası Diyalog Merkezi’nin BaÅŸkanı Ömer Mustafa Aytekin’in FETÖ’nün Vatikan imamı olduÄŸu ortaya çıktı. Ä°zmir’de kurulan bu merkez sözde dinler arası diyaloÄŸu saÄŸlamaya çalışıyordu. Ä°ZDÄ°M BaÅŸkanı Ömer Mustafa Aytekin’in 2009 yılında FETÖ’nün Roma’daki Tevere Enstitüsü’nün yöneticiliÄŸini yaptığı dönemde, Vatikan temsilcileriyle Gülen adına görüşmelerde bulunduÄŸu da ortaya çıktı.  Aytekin’in Katolik Kilisesi  ve önemli kiÅŸileri etkileme konusunda da kilit rol aldığı öğrenildi.

VATÄ°KAN’DA GÖRDÃœ ÖRNEK ALDI

Fetullah Gülen, 1998’de Papa 2. Jean Paul ile görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından Vatikan ile iliÅŸkilerini güçlendirmeye karar veren FETÖ lideri Fetullah Gülen, Vatikan Konsili’nin de benimsediÄŸi tezi kendi çalışmalarında kullanmaya baÅŸlamıştı. Dünya genelinde de bu çalışmayı benimseyen Fetullah Gülen, baÅŸta ABD, Türkiye ve Ä°talya gibi olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ‘diyalog’ adıyla yapılanmasını devam ettirdi.

FETÖ’NÃœN AMACI ETKÄ°N Ä°SÄ°MLERÄ° ETKÄ°LEMEKTÄ°

FETÖ’nün amacı ‘Dinler arası ve kültürler arası diyalog’ ismiyle dünyada çalışmalarını yürüten ve özellikle  siyasetçi, din adamı, gazeteci gibi isimleri etkilemekti.  Bu konudaki ilk adımını da Roma’da atan örgütün genel koordinatörlüğünü de Ä°ZDÄ°M BaÅŸkanı Ömer Mustafa Aytekin yaptı.  FETÖ’nün Roma’daki merkezi olan Tevere’nin, Ä°talyan basını nezdinde lobi ve propaganda çalışmaları yürüttüğü belirtiliyor.

MÄ°SAFÄ°RLERÄ°NÄ° Ä°ZMÄ°R’DE AÄžIRLAMIÅžLAR

Ä°ZDÄ°M’in faaliyetlerini inceleyen polis, Ä°zmir Küçükyalı’daki misafir evi olarak kullanılan Polis Sandığı’na it 8 katlı binanın usulsüz olarak FETÖ’ye verildiÄŸini tespit edilmiÅŸti. Ä°ZDÄ°M’in birçok ülkeden etkin isimleri Ä°zmir’e getirdiÄŸi ve ağırladığı da ortaya çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.