Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖSO'dan flaş açıklama: Türkiye söz verdi

ÖSO, önceliklerinin kenti, sivillerin geri dönebileceği hale getirmek olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda destek sözü verdiğini belirtti.



ÖSO'ya baÄŸlı Hamza Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Abdunnasır Celal, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Türk askerinin desteÄŸiyle Cerablus'a girdiklerinde  karşılaÅŸtıkları en büyük zorluÄŸun DAEÅž'in kentin sokaklarına ve evlere  yerleÅŸtirdiÄŸi mayınlar ile patlayıcılar olduÄŸunu söyledi.

 Ã–SO birliklerinin kente girer girmez vatandaÅŸların evlerine geri  dönebilmesi için patlayıcıları temizlediÄŸini aktaran Celal, ÖSO'nun çatışmalar  esnasında kent çevresine kaçan onlarca kiÅŸinin evlerine dönmesine izin verdiÄŸini  ve bu sürecin ilerideki günlerde de devam edeceÄŸini ifade etti.

 Kentte hayatın yeniden normale dönmesinde Türkiye'nin rolü olacağını  ifade eden Celal, Karkamış Sınır Kapısı'ndan Cerablus'a insani yardımların  geçirilmesi, fırınlar ve kuyuların tekrar çalışır hale getirilmesi gibi diÄŸer  zorunlu ihtiyaçlar konusunda da Türkiye'nin yardım edeceÄŸi konusunda söz  aldıklarını dile getirdi.

 Kentteki emniyetin saÄŸlanması konusuna da deÄŸinen Celal, ÖSO'nun, DAEÅž  militanlarının ve uyuyan hücrelerin sızmasını engellemek için kent giriÅŸlerine  güvenlik barikatları koyduÄŸunu ve vatandaÅŸları korumak amacıyla bir emniyet  oluÅŸumu kurmaya baÅŸladığını kaydetti.

 Ã–SO bünyesindeki CeyÅŸ et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi de  önceliklerinin bölge sakinlerinin yaÅŸamlarına geri dönmesine yardım etmek  olduÄŸunu belirterek, Türkiye'nin, bu doÄŸrultuda atılan adımları destekleyeceÄŸi ve  gerekli yardımı yapacağı yönünde vaatte bulunduÄŸunu söyledi.

 Gabi, kentteki insanların yaÅŸamlarını düzenleyebilmek için mahkemeler  kurulacağını, burada güvenliÄŸi saÄŸlamasının ardından ÖSO'nun DAEÅž'le savaşı  sürdürmek için yeni bölgelere gideceÄŸini aktardı.

 Gelecek adımlarının Halep'in kuzeydoÄŸu kırsalında ve Çobanbey'de  DAEÅž'in peÅŸine düşmek olduÄŸunu kaydeden Gabi, oradan da doÄŸu kırsalda yer alan  El-Bab ilçesine ilerleyeceklerini dile getirdi.

 Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava  Kuvvetleri, “Fırat Kalkanı" operasyonu çerçevesinde ÖSO’nun Cerablus bölgesinde  dün baÅŸlayan harekatına destek veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.