Sosyal Medya

Güncel

TSK, YPG'yi vurdu

TSK, Cerablus'un güneyinde YPG grubunu vurdu.



Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Cerablus'taki IŞİD varlığının sona ermesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı operasyon devam ediyor.

Cerablus güneyinde YPG'li bir grup top ateÅŸiyle vuruldu. 

Cerablus'a 10 kilometre kala grup vurularak imha edildi. 

PYD UYARILARA ALDIRIÅž ETMÄ°YOR

ABD, Suriye’de PKK uzantısı PYD’yi Fırat’ın doÄŸusuna geri gönderme güvencesi vermesine raÄŸmen örgüt yeni hakimiyet alanları kazanmaya çalışıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri PYD’nin hamlelerine top atışlarıyla karşılık veriyor.

ABD’nin hava desteÄŸiyle 27 Aralık 2015’ten itibaren Fırat Nehri’nin batısında terör örgütü DAEÅž’le mücadele bahanesiyle hakimiyet alanını geniÅŸleten PYD, bölgedeki varlığını güçlendirmeye çalışıyor.

Bazı Arap savaşçılarla birlikte ve ABD’nin hava desteÄŸi sayesinde Münbiç ilçesini 12 AÄŸustos 2016’da DAEÅž'ten alan örgüt, ABD’nin Türkiye’ye verdiÄŸi güvencelere raÄŸmen ilçenin kuzey kesimlerine geniÅŸlemiÅŸti.

Münbiç’in kuzeyindeki muhalif kaynaklardan ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri’nin dün gerçekleÅŸtirdiÄŸi “Fırat Kalkanı Operasyonu” sırasında PYD unsurları bu konuda uyarıldı.

Ancak örgütün, ABD-Türkiye mutabakatında sınır hattı olarak belirlenen Sacu Nehri’nin gerisine çekilmemesi üzerine TSK bölgeyi top atışına tuttu. Bunun üzerine örgüt nehrin gerisine çekilmek zorunda kaldı.

PDY FIRSATÇILIK YAPIYOR

ÖSO’nun Cerablus’taki ilerleyiÅŸi ve DAEÅž militanlarının çekilmesi esnasında, PYD yeniden harekete geçti.

Örgüt, Sacu Nehri’nin kuzeyine tekrar geçerek dün Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, MaÄŸara ve Balaban köyleri ile Åžamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi.

Terör örgütü bugün de aynı yönde Cerablus’un güneyine doÄŸru ilerleyerek Cub el-Kusa, Debisah ve Ayn Beyda köyleri üzerinden Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaÅŸtı.

PYD böylece, dünden bu yana 7 köyü ele geçirmiş oldu.

“Suriye Demokratik Güçleri” adı altında kamufle olan PYD militanlarının varlığının istihbarat birimlerince tespiti üzerine TSK 18.00 sularında Amarina’yı topçu birlikleriyle vurdu.

Güvenlik kaynakları, PYD militanlarının bölgede ilerlemesine müsaade edilmeyeceğini, örgüt geri çekilene kadar müdahalenin devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile dün sabah yaptığı telefon görüşmesinde, PYD güçlerinin Fırat’ın doÄŸusuna çekilmekte olduÄŸunu söylemiÅŸti.

PYD DEĞİŞTİ SDG OLDU

PKK’nın Suriye uzantısı PYD, kendisine yakınlığıyla bilinen grupları 12 Ekim 2015'te SDG adı altında bir araya getirdi.

Suriye Arap Koalisyonu'nu oluÅŸturan CeyÅŸul Suvvar, Burkan el Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi de SDG çatısı altına girdi. Ancak SDG’nin yönetimi ve mensuplarının ezici çoÄŸunluÄŸu PYD’de kaldı.

ABD, SDG’nin kurulmasından itibaren PYD’ye yardımlarını hızla artırdı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca PYD kuÅŸağı oluÅŸturmak isteyen örgüt, ABD’nin hava desteÄŸiyle Fırat’ın batısına yöneldi.

Örgüt, SDF adı altında Aralık 2015'ten itibaren Fırat Nehri’nin batısına geçerek "DAEÅž’le mücadele" adı altında kendi hakimiyet alanını sürdürmenin peÅŸinde.

PKK DUVARI KURMA HAYALÄ°

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Haseke ili ile Kobani (Ayn el-Arab) ve Afrin ilçelerine hakim olan.

Fırat Nehri’nin batısında ilerleme çabası süren örgüt, Münbiç ilçesinin ardından Türkiye sınırındaki Cerablus-Azez hattını da alarak Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarına kadar geniÅŸlemeyi hedefliyor. PYD, bu kuÅŸakla Türkiye-Suriye arasında bir duvar iÅŸlevi görerek iki ülkenin coÄŸrafi baÄŸlarını koparmanın peÅŸinde.

ABD BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden: PYD, Fırat’ın batısına asla geçmemelidir. EÄŸer geçerse ABD tarafından 

ABD PYD'YÄ° UYARMIÅžTI

Türkiye’nin Cerablus’a yönelik kara ve hava harekatı için PYD’ye uyarılarda bulunan Biden, PYD, "Fırat’ın batısına asla geçmemelidir. EÄŸer geçerse ABD tarafından desteklenmez” diye konuÅŸtu.

YILDIRIM: GÃœNEY SINIRIMIZDA KÃœRT DEVLETÄ° Ä°STEMÄ°YORUZ

BaÅŸbakan Binali Yıldırım ise “PYD, PKK’nın uzantısıdır, ABD bu konudaki görüşünü gözden geçirmelidir” dedi. Yıldırım, “Güney sınırımızda yeni bir Kürt devleti istemiyoruz. Türkiye yeni bir oluÅŸumu asla ve asla kabul etmiyor. Bu durumu ulusal güvenliÄŸi açısından büyük bir tehdit olarak görüyor” diye konuÅŸtu.

Binali Yıldırım, hiçbir ÅŸekilde PYD-YPG usnurlarının Fırat’ın batısında varlık gösteremeyeceklerini iddia ederek “Bizim genel yaklaşımımız ÅŸu; Biz biliyoruz ki bunlar PKK ile birlikte çalışıyorlar. Bunlar DAEÅž için yardımcı oluyor gibi gözükse de ABD bilmelidir ki günün sonunda bir terör örgütüyle baÅŸka bir terör örgütünü belki alt edebilirsiniz ama elinizde kalan o terör örgütünü nasıl alt edeceÄŸiniz olacaktır” dedi.

 

Kaynak: Ajanshaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.