Sosyal Medya

Güncel

ABD: Operasyona havadan destek vereceÄŸiz

ABD'den gelen ilk açıklamada operasyonu desteklediklerini ve havadan destek vereceklerini ifade edildi



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'a yönelik karadan ve havadan 'Fırat Kalkanı' harekâtını baÅŸlattı. BaÅŸbakanlık'tan yapılan açıklamada "Cerablus'un terör örgütü DAEÅž'ten temizlenmesi amacıyla harekât baÅŸlatılmıştır" dendi. TSK, unsurlarınca saat 04.00 sıralarında baÅŸlayan harekâtla, Cerablus bölgesindeki IŞİD'e karadan topla, havadan F-16'larla operasyonlar yapıldı. Askeri kaynaklar hava operasyonlarında 12 hedefin tamamının baÅŸarıyla vurulduÄŸunu aktardı. 20 kadar tank Suriye topraklarına girdi, top atışlarıyla 81 hedef 294 atışla etkisiz hale getirildi. Bir grup  Ã¶zel kuvvetler unsurlarının da sınır bölgesinden sızma harekatıyla Suriye topraklarına girdiÄŸi aktarıldı. Ã–te yandan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Türkmen unsurların Cerablus'ta IŞİD'le çatışmaya baÅŸladığı da gelen bilgiler arasında... Muhaliflerin Keklice'yi IŞİD'den aldığı belirtiliyor. 
'Fırat Kalkanı' harekâtını, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından yapılan Yüksek Askeri Şûra toplantısında korgeneralliÄŸe terfi eden Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı  yönetiyor.

CNN Türk'e baÄŸlanan muhabir Kenan Åžener, "Kalabalık piyade birliklerinin geçebilmesi için iÅŸ makineleri geçit açma çalışması yapıyor" dedi. Reuters'e konuÅŸan bir Türk yetkilinin ise "Bir grup Türk askeri Suriye'ye girdi" dediÄŸi belirtildi. DoÄŸan Haber Ajansı'nın (DHA) geçtiÄŸi görüntülerde sınıra yakın bölgede iÅŸ makineleri ve tanklar bekliyor. Askeri kaynaklar Suriye'de yapılan harekât hakkında "Hedef, Suriye'nin toprak bütünlüğü korumak ve sınır güvenliÄŸini saÄŸlamak" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.