Sosyal Medya

Dünya

Amerika'dan Cerablus açıklaması!

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği operasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletlerinin konuyla ilgili açıklamasını Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner yaptı.



Türkiye'nin Suriye'deki DAEÅž ve YPG hedeflerine yönelik gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyon dünya gündeminde de ilk sıraya yerleÅŸti. Operasyona iliÅŸkin Amerika BirleÅŸik Devletleri'nden de bir açıklama geldi.

Amerika BirleÅŸik Devletleri'nden konuyla ilgili açıklamayı DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner yaptı. Toner yapılan operasyonla iligili "Tansiyonun yükselmemesi için çalışıyoruz" dedi. 

TÃœRKÄ°YE Ä°LE TEMAS HALÄ°NDEYÄ°Z

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Türkiye'nin terör örgütleri YPG ve DAEŞ hedeflerini topçu ateşiyle vurduğu belirterek, bu konuda Türk yetkililer ve Suriye Demokratik Güçleri temsilcileriyle temas halinde olduklarını söyledi.

"ASIL HEDEFİN DAEŞ OLDUĞUNU HATIRLATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

GerginliÄŸin yükselmemesi için uÄŸraÅŸtıklarını belirten Toner, "Her iki tarafa da burada asıl düşmanın DAEÅž olduÄŸunu hatırlatmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

TONER'E RUSYA - TÃœRKÄ°YE Ä°LÄ°ÅžKÄ°SÄ° DE SORULDU

Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin düzelmesi ve İncirlik Üssü'nün kullanımına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Toner, özel diplomatik konuşmalarda konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Toner, İncirlik'in kullanımına izin verdiği için Türkiye'ye müteşekkir olduklarını anlattı.

"SURİYE KONUSUNDA SÖZ HAKKINA SAHİBİZ"

Amerika BirleÅŸik Devletleri ile Rusya arasında Suriye sorununu çözmek için görüşmelerin sürdüğünü anımsatan Toner, Türkiye ve Rusya'nın da Amerika BirleÅŸik Devletleri ile Uluslararası Suriye Destek Grubu içinde yer aldığını, Suriye konusunda söz hakkı sahibi olduklarını kaydetti.

"TÃœRKÄ°YE'NÄ°N KATKILARINA DEÄžER VERÄ°YORUZ"

"Suriye hakkında Moskova ile aramızda ne kadar daha iyi ve yapıcı bir iliÅŸki olabilecekse Türkiye ile Rusya arasında da aynısı olsun isteriz ama kendi açımızdan henüz o noktada deÄŸiliz" diyen Toner, Suriye'de barışçıl bir çözüme ulaşılmasında Türkiye'nin katkılarına deÄŸer verdiklerini vurguladı.

ÇÖZÜME HENÜZ ULAŞILMADI

Toner, Rusya ile devam ettirdikleri görüşmelerde ilerleme saÄŸladıklarını ancak sorunun çözümü noktasına henüz ulaÅŸamadıklarını da söyledi. 

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.