Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bordo Bereliler Cerablus'a girdi

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus'a gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetlerin girdiği askeri kaynaklar tarafından doğrulandı.



TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEÅž'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat baÅŸlatıldı.  Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoÄŸun top atışları yapıldı.

NELER YAÅžANDI?

Saat 04.00'te topçu ateşleri ve çok namlulu roketatarlarla atışlar başlatıldı.

04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleri geçitler açmaya başladı.

05.45'te top atışlarına son verildi ve hemen ardından 06.08'de ilk hava harekatı harekatı düzenlendi. İkincisi hava harekatı 06.10'da ve üçüncü hava harekatı ise 06.30'da düzenlendi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 63 hedefe 224 atım yapıldı.

BORDO BERELÄ°LER SURÄ°YE'DE

TSK özel kuvvetleri unsurları, sınır bölgesinden sızma harekatıyla Suriye topraklarına girdi. Bordo Bereliler, kentin bazı yerlerinde DAEŞ'in direncini kırmaya yönelik nokta operasyonlar düzenledi.

Askeri harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.