Sosyal Medya

Güncel

Bir çocuk nasıl canlı bombaya dönüştürülüyor

Gaziantep saldırısı sonrası akıllara gelen en önemli soru IŞİD'in çocukları nasıl birer canlı bombaya dönüştürdüğü



BİR YILDA 89 ÇOCUK CANLI BOMBAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Gaziantep'teki saldırı sonrası gözler IŞİD içerisindeki çocuklara çevrildi. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde ailelerinden koparılan onlarca çocuk intihar eylemcisine dönüştürülüyor. IŞİD'in bir yılda 89 çocuğu terör eylemlerine alet ettiği belirtiliyor.

Terör örgütü IŞİD beynini yıkayıp düzenlediği saldırılarda kullanmak üzere eğittiği çocuklara "Halifeliğin aslan yavruları" ismini veriyor.

Ailelerinden koparılan çocuklar silah ve savaş eğitimi aldıktan sonra zamanla hepsi birer intihar eylemcisine dönüştürülüyor.

ABD'de bulunan terörle mücadele merkezinin raporuna göre son bir yılda IŞİD'in terör eylemlerinde rol almaları 89 çocuğun yaşamına mal oldu. Bu çocukların yarısından fazlası 12 ile 16 yaşları arasındaydı.,

IŞİD'in saldırılarda kullanmak için kaç çocuğu eğittiği de tam olarak bilinmiyor. Ancak Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporuna göre, 2015 yılı ocak ve ağustos ayları arasında örgüt yaklaşık 1500 çocuğu asker olarak kullanmaya başladı.

Çocuklar sadece asker olarak değil, canlı kalkan, muhbir, bomba yapımcısı ve gardiyan olarak da IŞİD saflarına ekleniyor. Sadece IŞİD değil, diğer örgütler de çocukları kanlı eylemlerine dahil ediyor.

Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram terör örgütü onlardan biri. Boko Haram bu yılki intihar eylemlerinin 5'te 1'inde çocukları kullandı.

Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram terör örgütü onlardan biri. Boko Haram bu yılki intihar eylemlerinin 5'te 1'inde çocukları kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.