Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'den şikayetçiyim demişti, hakkında soruşturma açıldı

KPSS'de usulsüzlük ve YGS'de şifre gibi pek çok olayın yaşandığı dönemde ÖSYM Başkanlığı yapan Ali Demir hakkında FETÖ'den soruşturma açıldı



Kayseri’de Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın hazırladığı FETÖ/PDY iddianamesinde eski ÖSYM BaÅŸkanı Ali Demir, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teÅŸebbüs, silahlı terör örğütüne üye olmak, yardım, yataklık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, terörizmin finansını saÄŸlamakla suçlandı. Ä°TÃœ Tasarım MühendisliÄŸi Bölümünde yüksek lisans eÄŸitimi tamamlayan Demir, doktorası için Ä°ngiltere’deki Loughborough teknoloji üniversitesini seçmiÅŸti.

GÖREVE BÖYLE GELDİ

2010 yılındaki KPSS sınavı, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapıldı. Yaklaşık bir ay sonra açıklanan sonuçlar, büyük şüphe doÄŸurdu. KPSS’nin eÄŸitim bilimleri bölümündeki tüm soruları 350 aday doÄŸru yanıtlamıştı. ÖSYM, ilk anda kopya savlarını yalanladı. Ancak, sınava birlikte giren bazı evli çiftlerin de tam puan aldığının ortaya çıkması kuÅŸkuları artırdı. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı soruÅŸturma baÅŸlattı. Isparta’nın Yalvaç ilçesinde çobanlık yapan öğretmen Baki Saçı sınav öncesinde arkadaşı Berat KoÅŸucu tarafından kendisine “Sana bir hediyem var” diye mail atıldığını söyleyerek, soruların çalınması ile cemaatin iliÅŸkisi olabileceÄŸini açıkladı. ÖSYM BaÅŸkanı Ãœnal YarımaÄŸan istifa etmek zorunda kaldı. Yerine ise Ali Demir getirildi. Yeniden yapılan sınavda ise 350 tam puancıdan 80’i sınava girmedi. Sınava giren diÄŸer birinciler ise yeni sınavda adeta döküldü.

SORU KİTAPÇIKLARINI İMHA ETMİŞTİ

2010 KPSS’deki usulsüzlük iddialarına iliÅŸkin Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen soruÅŸturmanın şüphelilerinden biri de eski ÖSYM BaÅŸkanı Ali Demir'di. Gözaltına alınan Demir’in yurtdışına çıkışı yasaklandı, haftada 2 gün karakola imza vermesi kararlaÅŸtırıldı. Demir 2010 KPSS soru kitapçıkları dahil, diÄŸer sınavlarla ilgili evrakları imha etmekle suçlanıyordu. Demir "SoruÅŸturmayı sürdüren savcının bu kitapçıları adli emanete alması gerekirdi” savunması yapmıştı. Demir ifadesinde ÅŸunları söylemiÅŸti: "Bu soruları sınavdan önce çalıp haksız menfaat elde eden, örgütüyle paylaÅŸan kim ise onlardan bende ÅŸikâyetçiyim. EÄŸer bunu yapan Cemaat ise yine ÅŸikâyetçiyim.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.