Sosyal Medya

Güncel

Gaziantep saldırısında bombalı puset çocuk tarafından taşınmış!

Gaziantep'te canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısı dün 54'e yükseldi. Saldırının detayları günyüzüne çıkmaya başladı.



Gaziantep'te kına gecesine yönelik canlı bomba saldırısının detayları ortaya çıkmaya başladı. Dün hayatını kaybedenlerin sayısının 54'e yükseldiği saldırıda bombalı pusetin, bir çocuğa verildiği ve aynı çocuk tarafından kalabalığın içine sokulduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’in Åžahinbey Ä°lçesi’nde, Siirt’in Pervari Ä°lçesi nüfusuna kayıtlı AkdoÄŸan Ailesi’nin amca çocukları olan Nurettin ile Besna AkdoÄŸan çiftinin kına gecesini kana bulayan terör örgütü IŞİD’in hain saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 54’e ulaÅŸtı. Türkiye’yi yasa boÄŸan saldırıda kullanılan bombanın olay yerine bir bebek arabası (puset) içerisinde getirildiÄŸi iddia edildi.

BEBEK ARABASINI ÇOCUĞA VERDİLER

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Beybahçe Mahallesi 7 No’lu sokak üzerinde düzenlenen kına merasiminin bitimine yakın sokağın giriÅŸine bir erkek, sadece gözleri görünen siyah çarÅŸaflı bir kiÅŸi ve 12-14 yaÅŸlarında bir çocuk birlikte geldi. Erkek ile siyah çarÅŸaflı kiÅŸi sokağın başında durarak bebek arabasını çocuÄŸun eline vererek kına merasiminin yapıldığı yere doÄŸru götürmesini istedi.

Çocuk, bebek arabasını damadın evinin de bulunduğu kına merasiminin yanına götürdüğü sırada patlama meydana geldi. Patlamada bebek arabasını götüren çocuk da parçalanarak öldü.

PATLAMA SONRASI 2 TERÖRİST KAÇTI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki tüm güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemesi sürüyor. İlk incelemede, patlamanın hemen ardından araçla kaçan ve çocuğa bebek arabasını verdiği değerlendirilen iki kişinin görüntüsüne ulaşıldığı da öğrenildi.

Olay yerinde canlı bomba yeleÄŸine ait parçalar ile el bombasının fünyesi de bulundu. Ä°ncelemelerde patlayıcı düzeneÄŸinin terör örgütü IŞİD’in Ankara Garı ve Suruç’taki canlı bomba saldırılarındaki düzenekle aynı olduÄŸu saptandı. Patlayıcının etkisini artırmak içinse demir bilye ve demir parçaları kullanıldığı bildirildi. Ön otopsi raporunda, ölümlerin çoÄŸunun, patlayıcının etkisini artırmak için kullanılan demir bilyelerin isabet etmesinden kaynaklandığı belirlendi. Ankara’daki tren garı önünde gerçekleÅŸen canlı bomba saldırısında 104, Suruç’ta ise 34 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti.

C-4, DEMİR VE GLİSERİN İLE GÜÇLENDİRİLMİŞ

54 kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep saldırısında kullanılan patlayıcının C-4 olduğu saptandı. Patlayıcının demir parçaları ve yakıcı özelliği bulunan gliserin ile desteklendiği belirlendi. Güvenlik kaynakları, bombayı patlama bölgesine götüren ve 12-14 yaşlarında olduğu belirtilen çocuğun 16-17 yaşlarında olabileceğini de değerlendirmeye aldı.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.