Sosyal Medya

Dünya

Rus Savunma Bakanı hakkında soruşturma başlattılar

Ukrayna Başsavcılığı, aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve generallerin de bulunduğu 17 kişi hakkında soruşturma başlattı.



Ukrayna BaÅŸsavcısı Yuriy Lutsenko, düzenlediÄŸi basın toplantısında 18 kiÅŸi hakkında yargı süreci baÅŸlattıklarını söyledi.  

Ãœlkesinin ulusal ve kamu güvenliÄŸi, uluslararası hukuk ve barışa karşı ağır suç iÅŸledikleri şüphesiyle bu kiÅŸiler hakkında soruÅŸturma açıldığını belirten Lutsenko, "18 kiÅŸi arasında Rusya Federasyonu yönetiminden ve silahlı kuvvetlerinden üst rütbeliler bulunmaktadır. Bunlar arasında Rusya Federasyonu Devlet BaÅŸkanı Danışmanı Sergey Glazyev, sözde eski Kırım bölgesinden Sorumlu Rusya Federasyonu Devlet BaÅŸkanlığı Temsilcisi Oleg Belaventsev, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Åžoygu ve iki yardımcısı ile Rus Silahlı Kuvvetlerinden üst düzey 10 general bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Zanlıların tutuklanması için mahkemeye sunulmak üzere dilekçe hazırladıklarını aktaran Lutsenko, şüphelilerin uluslararası arananlar listesine eklenmesi için gereken çalışmaların yapılacağını anlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.