Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye AB için anahtar ülke'

AB Komisyonu İçişleri Komiseri Avramopoulus, AB yetkililerinin vize serbestisini görüşmek üzere bu hafta Türkiye'ye geleceğini söyledi ve "Türkiye AB için anahtar ülke" dedi.



Avrupa BirliÄŸi yetkilileri Türk vatandaÅŸlarına vize serbestisi saÄŸlanabilmesi için görüşmeler yapmak üzere bu hafta içerisinde Türkiye’ye geliyor. Alman Die Welt gazetesine konuÅŸan AB Komisyonu İçiÅŸleri Komiseri Dimitris Avramopoulus, komisyonun gerekli ÅŸartların yerine getirilmesinde yardımcı olmak üzere Türkiye’ye uzman göndereceÄŸini söyledi.  Avramopoulus "Türkiye AB için anahtar ülke, biz de Türkiye için" dedi.

"Bu hafta içerisinde AB Komisyonu ve AB Dış Ä°liÅŸkiler biriminden uzmanlar, vize muafiyeti konusunda teknik görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gidecekler" diyen Avramopoulus, kendisinin de en yakın zamanda Türkiye’ye gideceÄŸini kaydetti.

Elimizden gelen desteği yapıyoruz

“AB ile Türkiye arasında varılan anlaÅŸmanın planlandığı gibi uygulanması için her ÅŸeyi yapıyoruz” diyen Avramopoulus,”Vize serbestisinde gerekli ÅŸartların saÄŸlanabilmesi için gerçekleÅŸtirilmesi gereken reformların hızla yapılması konusunda uzman gönderilmesi dahil her türlü desteÄŸi yapıyoruz” dedi.

Türk yetkililerle teknik ve politik açıdan irtibatta olunduÄŸunu belirten Dimitris Avramopoulus, Türkiye’nin vize serbestisi elde edebilmesi için tüm ÅŸartları yerine getirmesi gerektiÄŸini hatırlattı.

Türkiye anahtar ülke

Türkiye ile AB arasındaki iliÅŸkinin önemine iÅŸaret eden Avramopoulus, "Türkiye AB için anahtar ülke, biz de Türkiye için. Bu ortaklığın güçlendirilmesi gerektiÄŸine olan derin inancımız tüm iliÅŸkilerimiz için bir rehber” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.