Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bombalar bölünmüş Türkiye/Suriye için patlıyor...

Dün yüksek olasılıkla DAEŞ’in Gaziantep’te bir sokak düğününe yönelik gerçekleştirdiği hain saldırıda 50 vatandaşımız şehit oldu.



Markar Eseyan - AkÅŸam

Dün yüksek olasılıkla DAEÅž’in Gaziantep’te bir sokak düğününe yönelik gerçekleÅŸtirdiÄŸi hain saldırıda 50 vatandaşımız ÅŸehit oldu. 
Bir terör örgütü sokak düğünündeki sivil vatandaÅŸlara niye saldırır? Örgütün “yüksek” amaçlarına ne gibi bir katkısı olabilir? 
Gerçekten de DAEÅž, FETÖ ve PKK/PYD’nin komutları aynı yerden aldığı o kadar belli ki! 
CumhurbaÅŸkanımıza ziyareti ve iÅŸgale karşı güçlü/milli açıklamaları bazı çevrelerce eleÅŸtirilen Türkiye Odalar BirliÄŸi BaÅŸkanı Metin FeyzioÄŸlu “Gerçekler ÅŸezlongdan bakarak anlaşılmaz” diyordu. 
Gerçekten de öyle... Ne iyi ki ErdoÄŸan düşmanlığını (aslında kendi menfaatlerini) vatan savunmasından önemli görenler gittikçe azalıyor ve marjinalleÅŸiyor. 
Ortak ve tek vatanımız yüzyıl öncesinde olduÄŸu gibi muazzam bir saldırı altında. Milletimiz ise 15 Temmuz’da iÅŸgale karşı Çanakkale ruhuyla yek vücut olarak direndi; iÅŸgalcilerin maÅŸası olan kripto örgüt üyelerini duvara bir sinek gibi yapıştırdı. 
Tecrübeli, feraset sahibi vatandaÅŸlarımız ikinci/üçüncü etabın ne olabileceÄŸini tartıştı ve zihinsel hazırlığını yapmaya koyuldu. 
CumhurbaÅŸkanımız “Kaç etabınız varsa hepsiyle gelin” diyerek yedi düvele resti çekti. Çünkü bu noktada geri adım, bir kanaldaki zaaf veya taviz ülke bütünlüğü içine Truva Atı sokmaktır. Ya bu mücadeleyi tüm cephelerde diplomatik sıçramalar ve iç bütünlükle kazanacağız ya da akut veya tedrici olarak önümüze konacak haritaları kabul edeceÄŸiz. 
Dünkü saldırı yine DAEÅž üzerinden, Suriye’de etkili pozisyona gelen Türkiye’nin önünü kesmek ve geri adım attırmak üzere yapıldı. 
Ne olursa olsun Suriye’de bir PKK devletine Türkiye’yi razı etmeye çalışıyorlar. Bu olduÄŸunda Türkiye Sevr 2.0’a boyun eÄŸmiÅŸ ve özvarlığı ağır risk altında demektir. 
15 Temmuz’un hedefi Suriye’de PKK devletini kurmak ve onu PKK’nın Türkiye’de yeltendiÄŸi hendekistanlarla birleÅŸtirmekti. Aynı zamanda Türkiye’yi kışkırtarak tek başına Suriye’ye sokmak istediler. (15 Temmuz öncesi TSK’nın Suriye’ye girdiÄŸini bir düşünün. GüneydoÄŸu’da PKK/DAEÅž ile birlikte çalışan rütbeli hainler neler yapacaklardı?) 
Suriye’deki PKK devletini üst akıl, PYD’ye deÄŸil, DAÄ°Åž’e kurduruyor. Panik ve algı mühendisliÄŸi ile Suriye’ye Türkiye’nin “tek başına” müdahalesi, bir içsavaşı tetikletecek ve 3/5 yıllık bir sürecin sonunda harita üst aklın isteÄŸi doÄŸrultusunda ÅŸekillenecekti. 
Oysa Türkiye çok iyi yönetiliyor ve oyun ittifaklar üzerinden kurgulanıyor. BaÅŸbakanımız Binali Yıldırım’ın dediÄŸi gibi, bu ittifakların atacağı adımlar Suriye’de altı aylık bir süreçte ülke bütünlüğü ve Suriye halkının tercihleri doÄŸrultusunda sonuç verebilecek. 
Dünkü canlı bomba bu süreci bozmaya dönüktü; Biden ziyareti öncesinde... 
Türkiye’nin tek başına Suriye’ye girmesi üst aklın talebidir; Rusya ve Ä°ran’la birlikte sınırın güvenli bölgeye kavuÅŸması, mültecilerin dönüşü, “Esed’li geçiÅŸ, Esed’siz birleÅŸik Suriye” formülü ise ÅŸu an en istenmeyen yoldur. Bu ikisi siyah ve beyaz kadar farklı sonuçlar verecektir çünkü. 
ABD’nin bu formüle vereceÄŸi cevap, Türkiye konusundaki asıl niyetini ifade edecek. 
Gerisi teferruattır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.