Sosyal Medya

Güncel

'Tehdit algılarsak vururuz'

Suriye’nin Haseke kentinde Esad ve YPG güçleri arasındaki çatışmalar sürerken ABD’den yeni bir açıklama geldi. Irak ve Suriye’deki ABD birliklerinin komutanı Townsend, rejimden gelecek bir tehdide karşılık verileceğini açıkladı.



Suriye’nin kuzeydoÄŸusundaki Haseke kentinde Esad güçleri ise PYD’nin silahlı kanadı YPG arasındaki çatışmalar beÅŸinci gününde de devam etti. Ancak bölgede YPG militanlarına eÄŸitim ve danışmanlık hizmeti veren ABD askerlerinin de olması, meseleyi farklı bir boyuta taşıyor.

Esad rejimi üç gün önce bölgeye hava saldırısı düzenlemiş, Rimelan bölgesindeki Amerikan üssü yakınlarına da bombalar düşmüştü. Ardından ABD bölgede devriye uçuşlarına başlamıştı.

ABD’nin Suriye ve Irak’taki birliklerinin görevi haftabaşında devralan komutanı Korgeneral Stephen Townsend, CNN televizyonuna konuya iliÅŸkin açıklamada bulundu.

YPG’YE ÇAÄžRI

Rusya’yı bölgedeki Amerikan unsurlarının konumu hakkında bilgilendirdiklerini söyleyen Townsend, “Ruslar bize Suriyelileri bilgilendirdiklerini söyledi. Onlara sadece tehdit edildiÄŸimizi hissedersek kendimizi savunacağımızı söyledim” diye konuÅŸtu. Townsend ayrıca IŞİD’in önümüzdeki yıl Irak ve Suriye’den temizleneceÄŸini ve liderlerini yakalama çalışmalarının baÅŸlayacağını öne sürdü. Öte yandan Haseke Valisi Zeal Ali, YPG’ye çaÄŸrıda bulunarak Haseke’nin huzura kavuÅŸması için sorunların masada çözülmesi gerektiÄŸini söyledi. Vali, “YPG yetkililerine çaÄŸrıda bulunuyorum, elinizdeki silahlarla orduya deÄŸil, IŞİD’e karşı savaşın” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.