Sosyal Medya

Güncel

Terör ne din dinliyor ne millet

Dün Gaziantep'te IŞİD'in gerçekleştirdiği hain eylemde hayatını kaybedenlerden biri de 7 yaşındaki Suriyeli Hüsam'dı



Gaziantep’te sokakta yapılan kına gecesi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 50 kiÅŸiden 41’inin kimliÄŸi tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre hayatını kaybedenler arasında biri iki yaşında olmak üzere çok sayıda çocuk da bulunuyor.

Dün gece Beybahçe Mahallesi’nde, Siirt’ten göç eden ve birbiriyle akraba Besime ve Nurettin AkdoÄŸan çiftinin kına gecesi sırasında saat 22.40 sıralarında canlı bomba saldırısı gerçekleÅŸmiÅŸti. EÄŸlencenin bitmek üzere olduÄŸu ve pek çok kiÅŸinin dağılmaya baÅŸladığı sırada gerçekleÅŸmesine raÄŸmen patlama 50 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirmesine neden olmuÅŸtu.

Gaziantep Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yapılan yazılı açıklamada, olay yerinde parçalanmış bir canlı bomba yeleÄŸi bulunduÄŸunu belirtti. BaÅŸsavcılık, saldırının fail veya failleri hakkında birtakım bilgilere ulaşıldığını belirterek, failin kimliÄŸine iliÅŸkin bir kanaat oluÅŸsada soruÅŸturmanın selameti açısından ancak bilgilerin netleÅŸmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

İki yaşında da var, 17 yaşında da

Otopsi merkezi önüne gelerek yakınlarını kaybedenlere baÅŸsaÄŸlığı dileyen HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut ToÄŸrul, “Bu saldırı sadece birimize, sadece bir gencimize, sadece bir ailemize yapılmış bir saldırı deÄŸil. Bu saldırı bütün Kürt halkına yapılmıştır, o düğün Kürtlerin düğünü olduÄŸu için saldırıya uÄŸramıştır” dedi.

HDP Gaziantep Ä°l BaÅŸkanı Erkan Åžahin de ölenlerin çoÄŸunun çocuk olduÄŸunu belirterek, “Ä°ki yaşında var, 17 yaşında da var daha çok çocukları öldürdü. YaÅŸamını yitirenler için tam bir sayı biz de veremiyoruz. Olay yerine gittiÄŸimizde çok kötü bir tabloyla karşılaÅŸtık. SavaÅŸ alanı gibiydi kan ve barut kokusu çok etkiliyordu insanı” dedi.

Suriyeli Hüsam yedi yaşındaymış

Öte yandan hayatını kaybedenlerden beÅŸi defnedildi. Ä°ÅŸlemleri tamamlanan cenazelerden Mehmet Ali TaÅŸ’ın cenazesi Adıyaman’ın Besni ilçesine, Vesile Uluhatun’un cenazesi Siirt’in Pervari ilçesine ve 16 yaşındaki Metin Caner’in cenazesi topraÄŸa verilmek üzere Van’a gönderildi.

13 yaşındaki Serhat Eryılmaz, yedi yaşındaki Suriye uyruklu Hüsam Cuma ile Devran Eryılmaz, Emine Nisa Gören, Murat Kalay’ın cenazeleri YeÅŸilkent Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazlarının ardından topraÄŸa verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.