Sosyal Medya

Güncel

Bombalar onun yüzünden patlıyor

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara şehirlerindeki saldırıların arkasındaki kişinin darbe gecesi öldürülen Semih Terzi olduğunu iddia etti



Ceylanpınar ilçesi Belediye BaÅŸkanı Menderes Atilla’dan sonra, Kilis Belediye BaÅŸkanı da sınırdaki ÅŸiddet olayları ve Suriye’den atılan roketlerle ilgili FETÖ’yü iÅŸaret etti. Belediye BaÅŸkanı Hasan Kara, 18 Ocak’tan sonra Kilis’e, Suriye’deki terör örgütlerince atılan füzelerin ilk dönemlerde birer ikiÅŸer, bir süre sonra ise yoÄŸun ÅŸekilde atıldığını söyledi. Füzelerin düştüğü dönemde halkın, bunların sınıra yakın yerlerden atıldığını, hatta bazı noktalarda çiftçilerin ‘biz bunları gördük, bizim toplardan atıldı” dediÄŸini belirten Kara, “Özellikle Konukevi yanına düşen top mermisi önemliydi, daha önce belediye işçilerimizi öldüren top mermisiydi ve o dönem ki BaÅŸbakan Yardımcımız Yalçın AkdoÄŸan Kilis’e geldiÄŸinde atılan da top mermisiydi. Biz yetkililere DAEÅž’in elinde top var mı? KatyuÅŸa deÄŸil top mermisi geliyor dediÄŸimde, ‘onların elinde var’ gibi ifadeler kullandılar” diye konuÅŸtu. 

Halk arasında yaygın dillendirilen iddialara inanmadıklarını ve yetkililere toz kondurmak istemediklerini vurgulayan Kara, 15 Temmuz sonrası bu konudaki fikirlerinin değiştiğini ifade etti.

‘TOZ KONDURAMADIK’

 

Kara, “Filmi geriye doÄŸru sardığımızda burada özellikle 2. Ordu Komutanlığı bünyesinde konuÅŸlanmış. Ä°ÅŸte Kurmay Albay Uzay Åžahin, WhatsApp’taki yazışmalarında ‘AK Partililer geliyor, vurun’ diye talimat veren bir insan. Yine Özel Kuvvetler Komutanlığında vurulan TuÄŸgeneral Semih Terzi, yine 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, bütün bunlar bölgede görev yapan kiÅŸiler.

Özellikle Semih Terzi ve ekibi bölgeye geldikten iki ay sonra top atışlarının baÅŸladığını ve onun bu bölgeden ayrıldıktan sonra top atışlarının kesildiÄŸini görüyoruz. Yapbozun parçalarını bir araya getirdiÄŸimiz zaman halkın dile getirdiÄŸi hususların araÅŸtırılması gerektiÄŸini düşünüyorum” dedi.       

‘ALT YAPI OLUÅžTURMUÅžLAR’ 

Hasan Kara, “15 Temmuz akÅŸamı ÅŸunu ifade ettim, burada bizi koruması gereken insanlar bunun yerine hain plan yapmışlar. ‘Bu devleti nasıl ele geçiririz, bu milleti nasıl bombalarız, Meclis’i nasıl bombalarız, Genelkurmay BaÅŸkanını nasıl kaçırırız?’ diye hesap yapmışlar. Bu hesabı yapan insanların burada bu hesaba matuf, bu hesaba alt yapı oluÅŸturacak ÅŸeyler yapmasını ben ihtimal dahilinde görüyorum” deÄŸerlendirmesi yaptı.

‘BAKANIN YANINA TOP ATIYORLARDI’

Gaziantep Belediye BaÅŸkanı Fatma Åžahin, geçtiÄŸimiz günlerde katıldığı bir TV programında “Darbeci Semih Terzi sınırdayken bizim başımıza ne geldi ise o görevde iken geldi. Efkan Ala bakanımız Kilis’e geliyor, füze falan deÄŸil, resmen yanına top atıyorlar. Yalçın AkdoÄŸan BaÅŸbakan Yardımcımız geliyor ve DAEÅž aynı anda top atıyor ve darbeci general oranın sınır sorumlusu. Suriye sınırında bu yaÅŸananların arkasında da FETÖ terör örgütünün ne kadar kuvvetli baÄŸlantılarının olduÄŸunu gösteriyor” demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.