Sosyal Medya

Güncel

Gaziantep'te terör saldırısı: 22 ölü, 94 yaralı

Gaziantep kent merkezinde bir sokak düğününe saldırı düzenlendi. Hastane kaynaklarına göre 22 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi yaralandı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.



Gaziantep kent merkezindeki bir sokakta organize edilen düğünde meydana gelen saldırıda 22 kiÅŸi hayatını kaybederken 94 kiÅŸi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısını Gaziantep ValiliÄŸi açıkladı. 

Vali Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu söyledi.

Saldırı, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce düzenlendi.

HDP, saldırının hedefi olan düğünün sahiplerinin partilerinin üyeleri olduğunu duyurdu. HDP'den yapılan yazılı açıklamada, "Partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz" denildi.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.

RTÃœK saldırıyla ilgili haberlere geçici yayın yasağı getirdi. 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, saldırıyla ilgili İçiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ'dan telefonla bilgi aldı. 

 

 
 
 

CNN Türk canlı yayınına katılan Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan,''Saldırgan büyük ihtimalle bir canlı bomba. Yaralılar ve hayatını kaybedenler var'' dedi.

VahÅŸi ve barbarca

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, saldırıyı, "Eşi benzeri görülmemiş, vahşi ve barbarca bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.