Sosyal Medya

Güncel

Euronews'in üzerinde FETÖ lobisi mi etkili?

15 Temmuz Cuma günü TSK'nin içindeki FETÖCÜ bir grup azınlığın gerçekleştirdiği darbe girişmi sonrası Euronews'in yayınları eleştiri konusu oldu



Türkiye'de 15 Temmuz Cuma günü meydana gelen ve 238 insanımızın hayatına mal olan kanlı ''kalkışma'' sonrası Avrupa merkezli yayın yapan kuruluÅŸlar, demokrasi sınavında sınıfta kalmaya devam ediyor. Siyasi anlamda üst düzeyde hiçbir  ziyaret gerçekleÅŸmezken medya kuruluÅŸları da yaptıkları yayınlarla tarafını net bir ÅŸekilde ortaya koyuyor.

Son olarak Euronews  Türkiye ile ilgili yaptığı yayınların büyük bölümünü darbe sonrası gerçekleÅŸen operasyon ve tutuklamalara odaklayıp hassasiyet adı altında Avrupa kamuoyunu yanıltıcı haberlere imza atıyor. Bu haberlerin mahiyeti göz önüne alındığında FETÖ lobisinin Euronews üzerinde etkili olup olmadığı soruları akılları karıştırıyor.

Türk yetkililerin demeçlerine kısa bir göndermeden sonra gerçekleşen tutuklamaların bir cadı avı gibi resmedildiği haberler geniş şekilde yer alırken darbe gecesi yaşananlar ise neredeyse hiç haber konusu yapılmıyor. Euronews'in ayrıca PKK konusundaki tavrı da ayrıca eleştirilere sebep olmakta.

 

http://www.euronews.com/2016/08/09/turkey-arrests-16000-people-following-failed-coup

 

http://www.euronews.com/2016/08/03/too-little-understanding-from-europe-after-turkey-coup

 

http://www.euronews.com/2016/08/03/europe-turkey-at-odds

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.