Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın kirli Kars hesabı!

Terör örgütü PKK elebaşlarının 'iç savaş' talimatı doğrultusunda hain eylemler planlayan örgüt mensupları, yurdun çeşitli kentlerini hedef alıyor! PKK mensuplarının son olarak Kars'ı da kullanarak Karadeniz'e açılma hesapları yaptığı bildirildi



Kars Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası söz konusu örgüte yönelik Kars'taki soruşturma kapsamında 777 kişinin açığa alındığını ifade ederek, darbe girişimiyle ilgili çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü söyledi.

Kars ve Sarıkamış'taki tugayların darbe girişiminde bulunması sebebiyle operasyonların öncelikle bu iki tugayda ardından diğer kurum ve kuruluşlara yoğunlaştığını anlatan Doğan, kentte halen gözaltına alma ve soruşturmaların sürdüğünü dile getirdi.

DoÄŸan, Kars'ta askeri alanda düzenlenen operasyonların sonuna yaklaÅŸtıklarını belirterek,"Bizdeki 2 tugayın darbe giriÅŸimine karışması sebebiyle gündemimiz yoÄŸundu. 2 tugayın soruÅŸturması bir hayli uzun sürdü, bunların da yüzde 95'i tamamlandı, artık ifadelerden yola çıkılarak yeni kiÅŸilerin tespiti yapılıyor. Ama büyük oranda operasyonların askeri kanadı tamamlandı. Åžu anda diÄŸer kamu ve kuruluÅŸlarındaki FETÖ ile ilgili soruÅŸturmalarımız devam etmektedir." diye konuÅŸtu.


Kars Valisi Rahmi Doğan, güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonlarının tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.
"Bu kişilerden İncil çıkması ilginç"

Soruşturmada önemli detaylara ulaştıklarını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki FETÖ'ye yönelik operasyonların benzeri Kars'ta da devam ediyor. İlimizde de Türkiye'deki operasyonlara benzer, paralel bir gelişme oldu, enteresan olan 4 İncil bulundu. Bunlar şu anda kaçak olan bir hakimin, örgütün 'Kağızman imamı'nın ve 2 binbaşının evinden çıktı. Bu kişilerden İncil çıkması ilginç. Yine Türkiye genelinde yakalanan dolarlar Kars'taki operasyonlarda da bulundu."

 

"PKK terör örgütü Kars'ı da kullanarak Karadeniz'e açılma hesapları yapıyor"

Vali Doğan, bir yandan FETÖ bir yandan da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemiz PKK terör örgütünün ilgi alanında olan bir bölge ve biz bu süreçte PKK operasyonlarını hiçbir zaman durdurmadık, hem Kağızman'daki jandarma taburumuz ve Sarıkamış'taki komando tugayı hem de Kars'taki 14. Mekanize Tugayı ile emniyet güçlerimizle bizim koordinemizde PKK terör örgütü operasyonları devam ediyor. PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarımız devam edecek. PKK terör örgütü Kars'ı da kullanarak Karadeniz'e açılma hesapları yapıyor. Kars onların hesabının önleneceği, engelleneceği bir alan olduğu için bizim bu bölgeyi iyi tutmamız lazım. Askeri birliklerimiz, jandarmamız, emniyet kuvvetlerimiz teyakkuz halinde ve planlamış olduğumuz operasyonlarımız tüm hızıyla devam ediyor."

DoÄŸan, darbe giriÅŸimiyle hem FETÖ hem de PKK'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduÄŸunu gördüklerini ifade ederek, "Hem PKK hem de FETÖ üyeleri görmüş olmalıdır ki bu memleket, bu devlet bu tür operasyonlarla yıkılacak yok edilecek bir devlet, millet deÄŸildir. Bunu devlet olarak biz gösterdik, millet olarak bunu Türk milleti göstermiÅŸtir. Bir an önce bu faaliyetleri sonlandırıp, bu tür eylemlerini bitirip sistem içerisinde kendilerinin de gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine teslim olmalarını bekliyoruz. Bu tür eylemlerle Türkiye Cumhuriyetinin yıkılamayacağını kendileri de görmüş oldu, Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.