Sosyal Medya

Güncel

The Economist'in Türkiye analizi

The Economist, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de artan batı karşıtlığının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güç kazandırdığını yazdı.



Ä°ngiltere'de yayın yapan The Economist, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe giriÅŸiminden sonra Türkiye’de batı karşıtlığının arttığını ve bunun CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a güç kazandırdığını yazdı.

BATI KARÅžITLIÄžINDAKÄ° ARTIÅž..

The Economist'in analizinde ÅŸu ifadelere yer verildi; “Batı karşıtlığında artış var. Bir ankete göre Türklerin yüzde 84’ü darbe giriÅŸimcilerinin ülke dışından yardım aldığına inanıyor, yüzde 70’ten fazlası Amerika’nın parmağı olduÄŸundan şüpheleniyor. ErdoÄŸan ve bakanları Batı’yı çifte standart uygulamakla suçladı ve Fethullah Gülen’in iade edilmemesi durumunda ABD ile iliÅŸkilerin ciddi ÅŸekilde bozulacağı uyarısını yapıyor.”

ERDOĞAN GÜÇ KAZANIYOR

Batı’ya yönelik kinin artmasının ErdoÄŸan’a güç kazandırdığı tespitinde bulunan The Economist, “Bir zamanlar Türkiye’nin Avrupa yanlısı olan hükümeti, on yıldır Batı’dan kopuyor. Amerika ve Avrupa’nın darbeye ikircikli yaklaşımı da bu kopuÅŸu hızlandırıyor” yorumunu yaptı.

Kaynak: ensonhaber.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.