Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün serveti bloke edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından mal varlıklarının satışına yönelik bloke gerçekleşti. FETÖ'nün 62 bin gayrimenkulü ortaya çıktı.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin bir numaralı ismi Fethullah Gülen'e büyük bir darbe vuruldu. FETÖ'nün elinde deÄŸeri milyarlarca lira ile ifade edilen 62 bin 317 gayrimenkul olduÄŸu belirlendi.

Örgütün yüklü miktardaki taşınmazlarını kaçırmak için hamle yapmasını engelleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da FETÖ'nün himmet paraları ile kurduğu serveti bir gecede bloke ederek örgüte ağır bir darbe vurdu. İçinde yurt, okul, üniversite ve örgüt evi de bulunan mülklerin 4 bin 548'i devletin envanterine geçirildi.

BLOKE EDÄ°LDÄ°

Yapılan operasyonla beraber Maliye Bakanlığı 6 bin 619, adli merciler ise 49 bin 228 taşınmazın örgüte ait olduÄŸunu belirledi. FETÖ'nün bir önceki satış iÅŸlemini de mercek altına alan bakanlık yetkilileri Kayyum atanmış ÅŸirketlerin kayyum atanmadan önce devrettiÄŸi şüpheli 6 bin 470 gayrimenkulü de tespit ederek örgütün mülk kaçırmasının önüne geçti. Tespit iÅŸleminin ardından Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı yetkililerinin hummalı çalışması sonucu bloke iÅŸlemi uygulanarak örgütün tüm mal varlığına yönelik satış iÅŸlemlerinin iptali gerçekleÅŸtirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.