Sosyal Medya

Güncel

'Abi ve ablalar' tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yürütülen soruşturmada Cemaat'in abi ve ablalarının tutuklandığı bildirildi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mardin merkezli 11 ilde gerçekleÅŸtirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında FETÖ'nün 'bölge ve il ablaları ile abileri'nin de olduÄŸu belirtilen 22 kiÅŸiden 19'u tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca yürütülen soruÅŸturma kapsamında Mardin, Bursa, Osmaniye, KahramanmaraÅŸ, Adana, Elazığ, Ä°stanbul, Mersin, Diyarbakır, Balıkesir ve Siirt'te gerçekleÅŸtirilen operasyonda gözaltına alınan FETÖ'nün 'bölge ve il ablaları ile abileri, kadınlardan sorumlu eÄŸitim ablası ve abisi'nin de bulunduÄŸu 22 kiÅŸiden 21'i, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, biri ise salıverildi. 

Savcılıkta sorgulanan 21 şüpheliden 20'si tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderilirken bir kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 9 öğretmen, 3 hemşire ve bir muvazzaf subayın da bulunduğu 20 şüpheliden 19'u tutuklandı. Mahkeme, zanlılardan birinin daha adli kontrol uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait çok sayıda doküman, 'F.GÜLEN' yazılı kol saati ve 1 dolar bulunduğu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.