Sosyal Medya

Güncel

İddia: Marifet Derneği darbeden yana tavır aldı

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’yi adeta Kavacık’taki Külliye’ye hapseden bacanağı Muhammed Keskin ve ekibinin, 15 Temmuz’daki kalkışmadan önceden haberdar olduğu iddia edildi.



Henüz darbe giriÅŸimi duyulmadan önce Cübbeli Ahmet Mahmut Ãœnlü’yü arayan Keskin, “Sakın evden çıkma, hiçbir yere demeç verme” dedi. Ä°hanet saatlerinde bir deniz astsubayının, Keskin’in yanından yer bildirimi yapması dikkat çekti.

Cübbeli Ahmet Hoca'ya yönelik paralel kumpas davasında örgüt lideri olarak yargılanırken, bir paralel savcı tarafından kurtarılan Marifet Derneği Başkanı Muhammed Keskin'in darbe girişiminden önceden haberdar edildiği iddia edildi.

Henüz darbe giriÅŸimi ortaya çıkmadan Cübbeli Ahmet Hoca'yı arayan Keskin, “Sakın evden çıkma, hiçbir yere demeç verme” dedi. Söz konusu görüşmeyi doÄŸrulayan Ãœnlü, “Terör eylemi var, IŞİD falandır diye düşündüm. Bu iyi niyet göstergesi gibi konuÅŸuldu” dedi.

Aynı gece saat 21.45'te Keskin'in yanında bulunan bir deniz astsubayı da“huzurlu hissediyor" ÅŸeklinde bildirim yaptı. Aynı kiÅŸinin Keskin'in yanındayken bir komutanıyla görüştüğü ve Mahmut UstaosmanoÄŸlu Hocaefendi'nin durumuyla ilgili bilgi verdiÄŸi öne sürüldü. Aynı kiÅŸinin orada bulunanlara CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın tutuklandığını söylediÄŸi de kaydedildi.

TELEFONU DOÄžRULADI

Türkiye'nin çok büyük bir felaket atlattığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesiyle ilgili Yeni Şafak'a konuştu.

Saat 22.00 sıralarında Marifet DerneÄŸi BaÅŸkanı Muhammed Keskin tarafından arandığını ifade eden Ãœnlü ÅŸunları anlattı: “Aramızda çok kısa bir konuÅŸma geçti. Ä°yi olup olmadığım soruldu.

Ortalığın karışık olduÄŸu belirtilerek, evden çıkmamam istendi. Hiçbir yere demeç vermemem gerektiÄŸi de söylendi. Ama ne hakkında olduÄŸu söylenmedi. Ben bu konuÅŸmanın altında kötü bir niyet aramadım.” Söz konusu telefonun mahiyetini anlamadığını belirten Ãœnlü, “Terör eylemi var, IŞİD falandır diye düşündüm. Bu iyi niyet göstergesi konuÅŸuldu” dedi.

Daha sonraki süreçte gece saat 01.30 civarı çıkarak kamuoyuna bir açıklama yaptığını aktaran Ãœnlü, “'SeçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanına itaat edin, sokaÄŸa çıkın' ÅŸeklinde konuÅŸmam var. Açılan telefondan etkilenmedim. Bunun üzerine bana bir ÅŸey de demediler” diye konuÅŸtu.

Ä°SMAÄ°LAÄžA'YA SOKAK TEPKÄ°SÄ°

FETÖcü askerlerin darbe giriÅŸiminin yetkili makamlarca açıklanmasının ardından Ä°smailaÄŸa Cemaati de tüm üyelerine birlik ve beraberlik mesajı iletti. Saat 00.16 sularında gelen ilk mesajda, “YaÅŸanan askeri hareketlilik sebebiyle demokrasiye sahip çıkmak üzere gücümüzü göstermek için, gönüllülerimizin acilen kendi ilçe binalarına ve il binasına geçmelerini önemle rica ederiz”denildi.

Bu mesajdan sonra, söz konusu grubun Ä°smailaÄŸa Cami Ä°lim ve Hizmet Vakfı'nı arayarak, “Size bu ÅŸekilde tavır takınmanız gerektiÄŸini kim söyledi. Mahmut Hocaefendi'nin bu toplanma çaÄŸrısından haberi var mı” diyerek cemaatin desteÄŸini kırmayı hedeflediÄŸi öğrenildi. Mahmut Hocaefendi'nin oÄŸlu Ahmet UstaosmanoÄŸlu'nun bu telefon görüşmesine tanık olduÄŸu belirtildi.

YURTDIŞINA MI KAÇIRACAKLARDI

Öte yandan Marifet Derneği'nin sosyal medya hesabından darbe girişimi sonrası paylaşılan bir videoda Mahmut Hocaefendi'nin sağlık kontrolünden geçirildiği görüldü.

Acıbadem Maslak Hastanesi BaÅŸhekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. ÇaÄŸlar ÇuhadaroÄŸlu'nun, kontrol sırasında, “Efendim çok iyi gördüm sizi. Bursa seyahatinizi rahat yapabilirsiniz. Hatta kalp doktorunuzla da görüştük. Böyle 2-3 saatlik hatta 4 saatlik uçak yolculuklarına da gidebilirsiniz” ifadelerini kullanması dikkat çekti. Bu konuÅŸmalar Mahmut Hocaefendi'yi yurtdışına kaçıracaklar yorumlarına neden oldu.

ALGI YÖNETİYORLAR

Öte yandan vatandaşların da çok yakından takip ettiği videolarda, Marifet Derneği'nde Mahmut Hocaefendi'nin bakımının çok iyi yapıldığı da yine aynı doktor tarafından vurgulandı.

Hocaefendi'nin saÄŸlık durumuna iliÅŸkin her gün düzenli olarak bilgi aldığını kaydeden ÇuhadaroÄŸlu'nun, “Bakımınız çok iyi yapılmış. Bu ÅŸekilde devam edeceÄŸiz.

Biz düzenli kontrol etmeye devam edeceÄŸiz sizi. Efendim böyle sıhhatle devam edin inÅŸallah. Ben her zaman sizden haber alıyorum. Hastanede böyle sanki düzenli kontroldeymiÅŸsiniz gibi kontrolleriniz yapılıyor” dediÄŸi görüldü.

kaynak: haber10.co

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.