Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım: Terör örgütüne yaşam hakkı yok

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP'lilerin de yer aldığı heyet, 3 polisin şehit olduğu ve 170 kişinin yaralandığı Elazığ'a gitti.



Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'da saldırının meydana geldiği bölgede konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Bu sabah 9 civarı gördüğünüz gibi Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anca 3 polisimiz ÅŸehit ve toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu. 145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20. 

Terör örgütleri adeta iÅŸbirliÄŸi içerisinde saldırıyor. Bu yola baÅŸ koyduk, hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreÅŸine giremeyecek. Hiçbir terör örgütü Türkiye'yi teslim alamayacak.

Milletimizin hissiyatını anlıyoruz, hepimizin canı yandı. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var ama bir başka gerçek var. O gerçek Türkiye'nin geleceği ve aydınlık yarınlarıdır.

FETÖ görevi bölücü terör örgütü PKK'ya devretti. Bunların yerli ve milli bir tarafları yok. Bölgedeki insanların en büyük sorunu bölücü terör örgütü.

"BU ÖRGÜTÜ BÖLGE İNSANI İLE ARAMIZDAN ÇIKARACAĞIZ"

Bölgedeki insanların en büyük sorunu bölücü terör örgütü. Bu örgütü bölge insanı ile aramızdan çıkaracağız ve Türkiye'nin gelecek yolculuÄŸunda beraber hareket edeceÄŸiz. 15 Temmuz'da da gördük bu asil milleti kimse yenemez. O gün hep beraber sokaklardaydık bugün de buradayız. 

Her görüşten vatandaşlarımızla birlikteyiz. Konu vatan, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışıyla devam edecek.

Alarm durumunu üst seviyeye çıkardık, her şeyi kontrol altına aldık.

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu sabah teröristlerin bombalı saldırısına uğraması nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Başbakan Yıldırım'la birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da kente doğru yola çıktı.

Yıldırım'ın heyetinde CHP'liler de yer alıyor.

Başbakan, bugün tüm programlarını iptal ederek Elazığ'a gitmeye karar vermişti.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bu sabah PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırmış, 170 kiÅŸi yaralanmış ve 3 polis ÅŸehit olmuÅŸtu.

Ä°DAM SLOGANLARI

Bölgede inceleme yapan Başbakan'ı karşılayan vatandaşlar, "idam isteriz, kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.