Sosyal Medya

Güncel

Memurların bilgileri artık sır olmayacak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kararı ile çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde çalışma hayatını da ilgilendiren önemli kararlar alınıyor. Son KHK'larda memurlarla ilgili olarak önemli bir ayrıntı yer aldı.



Son çıkarılan KHK ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu (TSMF) gibi kurumların memurlarla ilgili bilgiler erişimine izin verildi. Daha önce bu bilgiler 'sır' gerekçesiyle verilmiyordu.

MEMURLARLA BİRLİKTE EŞ VE ÇOCUKLARINA İLİŞKİN BİLGİLERE ERİŞİM KOLAYLIĞI

OlaÄŸanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınması gereken tedbirlere yönelik yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) daha yayınlandı. KHK ile Fetullahçı Devlet Yapılanması (FETÖ) ile daha etkin mücadele etmeye yönelik bazı düzenlemelere gidildi. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışan personelin kendisi, eÅŸi ve çocuklarına ait tüm bilgilere eriÅŸim kolaylığı getirildi. Faaliyet izni kaldırılan Asya Katılım Bankası veya bu bankayla ilgili Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’ndan (TMSF), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Mali Suçları AraÅŸtırma Kurumu’ndan (MASAK) herhangi bir kurum bilgi talep edebilecek.

MÜŞTERİ SIRRI ARTIK YOK

Memurun kendisi, eÅŸi ve çocuklarına ait bilgiler ‘Müşteri sırrı’ gibi herhangi bir sınırlamaya tabi olmadan verilebilecek. ÖrneÄŸin herhangi bir kamu kurumu MASAK’tan çalışanlarıyla ilgili bilgiyi talep edebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) bir kamu kurumu çalışanının yakınına iliÅŸkin prim dökümlerini isteyebilecek.

FETÖ'CÜLER ORTAYA ÇIKARILACAK

Bankacılık Kanunu sebebiyle hem TMSF hem de MASAK’ın FETÖ yapılanmasıyla ilgili talep edilen bilgileri ‘müşteri ve mükellef sırrı’ gerekçesiyle vermekte çekinebildiÄŸine dikkat çeken Maliye Bakanlığı’na yakın kaynaklar, “KHK ile bu konuya açıklık getirilmiÅŸ oldu. FETÖ'cü bürokratların ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor ancak bunun daha hızlı bir ÅŸekilde yapılması için böyle bir düzenlemeye ihtiyaç vardı” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.