Sosyal Medya

Güncel

TUSKON operasyonu: 187 gözaltı kararı

Gülen örgütüne finans sağlamak suçlamasıyla TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenleniyor. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı var.



Polis 204 adreste arama yaparken, haklarında gözaltı kararı olan 187 kiÅŸi hakkında TUSKON BaÅŸkanı Rızanur Meral de bulunuyor. 

Meral dışında, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ömer Faruk Kavurmacı, EroÄŸlu Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Nurettin EroÄŸlu ile GüllüoÄŸlu Baklavaları'nın sahibi Nejat Güllü hakkında da gözaltı kararı var.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına da el koyma kararı verdi.

Polisin arama yaptığı yerler arasında Aydınlı Grup, EroÄŸlu Holding ve GüllüoÄŸlu Baklavaları'na ait binalar da bulunuyor. 

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi.

SoruÅŸturmayı, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu yürütüyor. 

Şüpheliler ''terör örgütüne üye olmak'' ve ''terör örgütüne finans saÄŸlamak''la suçlanıyor. 

Eroğlu Holding ve Güllüoğlu'ndan açıklama

Eroğlu Holding'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BilindiÄŸi gibi Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe giriÅŸimiyle ilgili soruÅŸturma kapsamında mali ÅŸube ekipleri bir süredir çok sayıda ÅŸirkette aramalar yapmakta, çeÅŸitli bilgi ve belgeleri incelemektedir. Bu kapsamda 18 AÄŸustos 2016 tarihinde sabah saatlerinde EroÄŸlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu BaÅŸkanımızın geçmiÅŸte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Görevlilere gerekli tüm bilgiler ve belgeler verilmiÅŸ, bunun üzerine arama kısa sürede sona erdirilmiÅŸtir.

EroÄŸlu Holding’in, ne soruÅŸturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans saÄŸlayan herhangi bir kurumla iliÅŸkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanımız Sayın Nurettin EroÄŸlu TUSKON yönetiminde deÄŸildir, bu kuruluÅŸla herhangi bir baÄŸlantısı yoktur.

Bu soruşturma çerçevesinde Holding ve bağlı şirketlerin faaliyetlerini etkileyecek hiçbir bir değişiklik, kurumumuzun itibarına gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Tüm yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla hepimiz görevimizin başındayız, devletimizin yanındayız, Türkiye için üretmeye devam ediyoruz."

Güllüoğlu'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür.

Kamuoyunca da çok iyi bilindiği gibi, Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış; üstelik yer almayacak karakterde bir insandır.

Başlatılan soruşturmaya ilişkin süreç kurumumuzca yakından takip edilmekte olup gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkaracağına inandığımız yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır.

Yönetim Kurulu BaÅŸkanımız M. Nejat Güllü’nün en kısa sürede görevinin başına döneceÄŸine inanıyoruz.

4 fabrikası, 30 ÅŸube ve yüzlerce çalışanıyla kurumumuz dimdik ayakta; tüm idari kadrosu ve çalışanlarıyla görevinin başındadır." 

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.