Sosyal Medya

Güncel

Ä°lk tahliye Silivri'den

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni çıkarılan kanun hükmünde kararname ile 38 bin kişinin hapishanelerden tahliye olacağını söylemesinin ardından tahliyeler başladı.



Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükümde Kararnameyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Ä°nfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle iki önemli düzenleme yapılıyor. Denetimli Serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kiÅŸi tahliye olacak.

HABERÄ° DUYAN CEZAEVLERÄ°NE KOÅžTU

Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ'ın açıklamalarının ardından haberi duyan tutuklu yakınları cezaevleri önlerine giderek heyecanla beklemeye baÅŸladı. Silivri Cezaevi'nde tahliyelerin baÅŸlmasıyla aileler sevdiklerine kavuÅŸtu.

"DÃœZENLEME BÄ°R AF DEĞİLDÄ°R"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini bildirerek, "Düzenleme bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.