Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'cü komutan Nusaybin'de 60 askeri bilerek ölüme sürüklemiş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bir dönem terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları yürüten ve darbe girişiminden tutuklanan Tuğgeneral Salih Kırhan'ın o dönemde bilerek askerleri ölüme sürüklediği öğrenildi.



FETÖ'cü komutan Tuğgeneral Salih Kırhan'ın bir dönem Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 60 askeri bilerek ölüme sürüklediği tespit edildi. Sadece 2 ayda teröristler tarafından EYP ile tuzaklanan sokaklara zırhlı araçlar yerine 60 asker yaya gönderilerek şehit oldu.

Bölgeden ÅŸikayetler artınca Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Akar’ın bölgede inceleme yapmasının ardından operasyonu Tunceli’den gelen TuÄŸgeneral Levent Ergün devraldı. Bu deÄŸiÅŸimin ardından yaklaşık 2 hafta sonra Nusaybin teröristlerden temizlendi.

Nusaybin'de hendek kazıp barikat kuran teröristlerin temizlenmesi için 14 Mart 2016’da baÅŸlayan ‘Atmaca 7’ operasyonunun ilk günlerinde, peÅŸ peÅŸe kara haberler geldi. Kısa sürede 60 ÅŸehit verilmesi de eleÅŸtirilere neden oldu. Akar’ın incelemesinin ardından yapılan görev deÄŸiÅŸikliÄŸiyle ÅŸehit sayısı azaldı, öldürülen terörist arttı ve 2 hafta içinde operasyonlar bitti.

ŞİKAYETLER BİTMEDİ

Kırhan’dan o dönem bir çok asker ÅŸikayetçi olmuÅŸtu. Hükümeti terörle mücadelede zayıf göstermeyi ve artan ÅŸehit cenazeleriyle toplumsal kavgayı körüklemeyi amaçlayan hain, darbe sonrası tutuklandı.

Kaynak: AkÅŸam

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.