Sosyal Medya

Dünya

Avusturya PKK'nın Avrupa üssü

Türk toplumunun darbe karşıtı gösterilerine izin vermeyen Avusturya, ülkedeki PKK'nın eylemlerine ses çıkarmıyor.



15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye karşıtı bir tutum sergileyen Avusturya, terör örgütü PKK'nın yasa dışı eylemlerine ses çıkarmıyor. Son olarak PKK'lı teröristlerin Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı binası önünde çadır kurmalarına izin veren Avusturya Hükümeti, teröristlerin baskınlarına da ses çıkarmıyor.

Son olayda Avusturya'nın devlet televizyonu olan ORF'ye yönelik baskında PKK yandaşları, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyerek hazırladıkları bildiri metninin devlet televizyonunda okutulmasını istedi. Olay yerine gelen polis, grubu gözaltına almak yerine dışarı çıkarak binayı terk etmelerini sağladı. ORF televizyonu baskınına katılanlardan birisinin iki gün sonra bu kez Wels kentindeki Türk derneğine saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

TÃœRKÄ°YE ALEYHÄ°NE SLOGANLAR

Türkiye aleyhine slogan atan grup, çevrede kendilerine tepki gösteren bir diğer gruba saldırdı. Polisin müdahale ettiği olayda çevredeki kafelerde oturanlar bombalı terör saldırısı olacağı düşüncesiyle kaçışmaya başladı. Yaşanan panik nedeniyle kafe ve restoranlarda maddi hasar meydana geldi. Avusturya medyası, PKK'lıların neden olduğu olayın faturasını ülkede yaşayan Müslümanlara kesti. Medyada, söz konusu olay "Savaştayız: Allahu Ekber sloganları izdihama neden oldu" başlığıyla yansıtıldı.

SALDIRILAR ARTIYOR

PKK yandaşları, geçtiğimiz ay Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine bağlı şehir merkezindeki Kültür ve Turizm Tanıtım Ofisi'ni bastı. Ofise müşteri gibi gelen bir kadın militan kapıyı açtırırken, arkasından yaklaşık 10 PKK sempatizanı ofise girerek Türkiye'nin turizm potansiyelini anlatan broşürlerin bulunduğu paketleri tahrip etti. Ofisin penceresinden yaklaşık yarım saat terör örgütü propagandasını yapan grup, polisin geleceğini haber alarak olay yerinden kaçtı. Teröristler halen yakalanamadı.

Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Wels şehrinde faaliyet gösteren Avrasya Kültür ve Spor Derneğine molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi. Saldırıda derneğin camı kırılırken, yakalanan 2 kişinin PKK sempatizanı olduğu belirtildi.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.