Sosyal Medya

Dünya

Rusya'nın yeni stratejisi: Yaptırımlara karşı askeri yığınak

Kırım yarımadasındaki askeri yığınaklar sebebiyle Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik şiddetlendi. Uzmanlara göre, Rusya'nın askeri yığınağının amacı savaş değil, Avrupa'yı baskı altına alarak üzerindeki baskıyı ve yaptırımları kaldırtmak..



Rusya ve Ukrayna arasında devam eden askeri tansiyon şiddetlenmiş durumda. Ukraynalı siyasiler Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna askeri harekat başlatacağını öne sürereken, Rusya da Kırım'daki terör saldırılarına karşılık önlemler aldığını öne sürüyor.

Voice of America yazarlarından Jamie Dettmer, ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımların ülke ekonomisine büyük zarar verdiÄŸini ve askeri yığınağın amacının yaptırımları kaldırma baskısı olduÄŸunu belirtiyor. Dettmer yazısında "Putin’in asıl amacı Batı’ya, Kırım ilhakından sonra Rusya’ya karşı uyguladığı ekonomik yaptırımları kaldırması için baskı yapmak. Rusya’nın Batı ile ticari iliÅŸkileri düzeltmesi, petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı geçen yıl yüzde dört oranında küçülen ve bu yıl da yüzde ikilik bir gelir kaybı yaÅŸaması beklenen Rus ekonomisinin biraz rahatlaması anlamına geliyor." ifalerine yer verdi.

Bölgede artan tansiyonun ilgili ihtimallere de yer veren Dettmer "Uzmanlara göre böyle bir senaryoda Rusya’nın önünde iki seçenek var. Rusya, ya savaÅŸ kartını geri çekerek ekonomik yaptırımların hafiflemesini saÄŸlayacak. Ya da, Ukrayna’nın Kırım’da sabotaj eylemleri düzenleme iddialarında baÅŸarıya ulaÅŸarak Kiev hükümetinin Batı’nın gözünde saygınlığını kaybetmesine yol açacak." vurgusunu yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.