Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'yi karalamak icin çocukları 'istismar' ediyorlar

Batı medyası, Türkiye'ye karşı yürütülen ahlaksız algı operasyonuna İsveç Dışişleri Bakanı Wallstörm'ün destek vermesinin ardından dış basın da çirkin kampanyaya katıldı.



"Türkiye'de 15 yaşındaki kız çocuklarına yönelik cinsel istismarın cezası yok" bu yalan ilk olarak Avusturya'nın başkenti Viyana'daki havalimanının elektronik ekranlarından yayınlanan ahlaksız bir haberle başladı. Dışişleri Bakanlığı'nın derhal devreye girmesiyle yalan haber havalimanındaki ekranlardan kaldırıldı ancak, Türkiye'ye karşı her türlü karalama ve iftira kampanyalarına öncülük eden Avrupa basını, bu çirkin ahlaksızlığa dört elle sarıldı.

İngilizce, Almanca yayın yapan uluslararası yayın kuruluşları yalana destek verirken, Adalet Bakanlığı konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı.

 

İLK SAHİP ÇIKAN İSVEÇ OLDU

Yalan haberi ilk paylaşan Türkiye düşmanı İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström olmuştu. Wallstörm Twitter'dan "Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım" şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Wallstörm'e karşı ilk cevabı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı; "Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir uygulama yok"

Wallstörm'e sahip çıkan ilk isim İsveç Başbakanı Stefan Löfven oldu. İddiaları gerçekmiş gibi yansıtan Löfven, "Geri adım atmayacağız. Söz konusu çocuk" diyerek cehaletini gösterdi. Wallstörm'ün destek verdiği yalana Batı medyası da kayıtsız kalmadı ve çirkin kampanyaya destek oldular.

Ä°NGÄ°LÄ°Z BASINI DA DESTEK OLDU

İngiliz gazetesi Independent, "Türkiye çocuklarla cinsel ilişkiye girilmesini yasalaştırıyor" başlığıyla Türkiye'ye yapılan iftira kampanyasına destek oldu. AYM'nin ülkenin en yüksek yargı mercii olduğuna dikkat çeken gazete, hakimlerin kararıyla cezanın kaldırıldığına dair çarpıtma haber yayınladı.

Karalama kampanyasına destek veren Alman gazetesi Merkur, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla 15 yaşındaki kız çocuklarıyle ilişkiye izin verildiği şeklindeki ahlaksız iddialar yayınlandı.

Geçtiğimiz Mart ayında yine Türkiye'ye çocuk istismarı üzerinden çirkin bir kampanya başlatılmıştı. Sosyal medyada hızla örgütlenen Türkiye düşmanları, "#stopchildrapeinturkey" şeklinde hashtag kampanyası başlatarak, Türkiye'de çocuk tecavüzlerinin cezasız kaldığı şeklinde çirkin algı oluşturulmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.