Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'ye ait 300 taşınmazın devri engellendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, FETÖ'ye ait 300 taşınmazın devrinin engellendiğini açıkladı



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'ye ait 300 taşınmazın devrinin engellendiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki, FETÖ'ye ait taşınmazların üçüncü ÅŸahıslar üzerine geçiÅŸini engellemek üzere yürütülen çalışmalara yönelik Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bu konuda bir talimat verdiÄŸini hatırlattı.

Özhaseki, "Tapu Kadastro'yu, 'Kanun Hükmünde Kararname'de yer almayan, listede olmayan ama sizin bildiğiniz bu yapıya ait birtakım araziler, vakıflar, dernekler olabilir. Bunların da devrine göz yummayın.' yönünde uyarmıştım. Çünkü o bölgede, o yörede yaşayan tapu müdürlükleri bu yapıyı çok iyi bilirler. Herkes birbirini biliyor zaten. Gözden kaçarak listeye girmemişse o anda devir işlemleri ile üçüncü iyi niyetli şahıslara satabilirler. Bunun önüne geçmek amacıyla uyarmıştık arkadaşlarımızı." ifadelerini kullandı.

'BUNLAR MÄ°LLETÄ°N OLUYOR'

Bu çalışmaların önemli sonuçlar verdiğini belirten Özhaseki, "Hakikaten şu anda 300 civarında diye biliyorum. 200'ü İzmir'de çıktı. 35 tanesi Konya'dan çıktı. 6 tanesi Diyarbakır'dan çıktı. Değişik illerden de 3'er, 5'er bu şekilde geliyor ve 300 civarında gayrimenkulü de arkadaşlarımızın titizliği sayesinde böyle yakaladık. Bunlar da tabi ki Maliye'ye, Milli Emlak'a kalıyor. Milletin oluyor." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.