Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye'nin iç sorunları Almanya'ya taşınmamalı'

Türkiye'nin Gülen ile ilgili Almanya nezdinde yaptığı girişimler, 'yeterli delillerin bulunmaması nedeniyle' sonuçsuz kaldı.



Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre,  Türkiye, 15 Temmuz sonrası Gülen'in Almanya'daki faaliyetlerinin mercek altına alınmasını talep etti. Hükümet, 
Gülen ve hareketi hakkında Alman makamlarını bilgilendirirken, eÄŸitim, kültür ve ticari alanlarda faaliyetlerinin yakın takibe alınmasını, hareketin iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma TeÅŸkilatı (BfV) tarafından izlenmesini istedi. Bunun yanı sıra baÄŸlantılı bütün kuruluÅŸlara karşı da Alman hükümetinden "mesafeli olunmasını" istedi. 

EYALETLER TALEBİ GERİ ÇEVİRDİ

Türkiye'nin talepleriyle ilgili basına açıklama yapan Berlin Eyalet BaÅŸbakanı ve Belediye BaÅŸkanı Michael Müller ile Baden-Württemberg BaÅŸbakanı Winfried Kretschmann, Gülen hareketinin mercek altına alınması talebini kabul etmediklerini, Alman Anayasası ve yasalarına uyması halinde Gülen hareketine karşı adım atılmasına yer olmadığını kaydetti.

"ERDOĞAN'DAN DEMOKRASİ NOTU ALACAK DEĞİLİZ"

Müller, “Gülen Hareketi kanunlara, kurallara uyduÄŸu müddetçe onlara karşı herhangi bir iÅŸlem baÅŸlatmak için bir neden yoktur. Bizim, demokrasi ve insan hakları noktasında Sayın ErdoÄŸan'dan davranış notu almaya ihtiyacımız yok” dedi.

Berlin Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Michael Müller:

michael-muller-2

"İÇİŞLERİMİZE ETKİDE BULUNUYORSUNUZ"

Türkiye'nin giriÅŸimlerini “Almanya'nın içiÅŸlerine etkide bulunma” adımı olarak deÄŸerlendirip eleÅŸtiren siyasetçiler, Türkiye'nin iç sorunlarının Almanya'ya taşınmasına da izin verilmemesi gerektiÄŸini savundu.

KONU İÇİŞLERİ'NDE

Alman Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Gülen hareketiyle ilgili aldığı kararları, ilettiği kanaat ve tespitleri not ediyor. Bununla birlikte, cemaatin Almanya'daki faaliyetleriyle ilgili talepler, İçişleri Bakanlığı'nın konusu olarak değerlendiriliyor.

ÖZ ve KARA'NIN DA ORAD AOLDUKLARI KONUŞULMUŞTU

Bir dönem Almanya'da olduğu belirtilen firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara için de Alman makamları ülkede olduklarına dair bilgi olmadığını ifade etmişti.

kaynak: timeturk.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.